Ga terug
+ servings

Risotto basisrecept

Dit risotto basisrecept is een veelzijdig bijgerecht waar je alle kanten mee op kunt. Je maakt deze risotto in minder dan 30 minuten.
Recept afdrukken
een side shot van basisrecept risotto op een wit bord
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
Totale tijd:35 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijs
  • 1 liter bouillon
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui tot deze zacht en glazig is.
  • Voeg de rijst toe en bak het een paar minuten mee tot ook de rijst glazig is geworden.
  • Giet de wijn over de rijst en laat dit zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen.
  • Voeg een scheut van de hete bouillon toe en blijf dit zachtjes roeren tot het helemaal is opgenomen.
  • Herhaal stap 5 tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer nu de Parmezaanse kaas en de boter door de risotto.
  • Blijf roeren tot de boter en de kaas gesmolten is en breng de risotto op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel nog wat kaas over de risotto strooien voor het serveren.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 271kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 17g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 10g | Cholesterol: 13mg | Natrium/Zout: 24219mg | Suiker: 18g
Porties: 4 personen
calorieën: 271kcal
Auteur: Maayke