Ga terug
+ servings

Sinterklaastaart met speculaas cheesecake vulling

Deze Sinterklaastaart met speculaas cheesecake vulling maak je zonder oven en is perfect voor pakjesavond! No bake taarten kan je ook heel goed van te voren maken.
Recept afdrukken
Sinterklaastaart op bakpapier.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Additional Time:5 uur
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

Speculaasbodem

  • 200 gram speculaas
  • 80 gram boter

Speculaas cheesecake vulling

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 blaadjes gelatine
  • 3-5 speculaasjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verkruimel`de speculaasjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze met een deegroller in fijne stukjes.
  • Doe de boter voor de koekbodem in een steelpan en laat het rustig smelten.
  • Voeg de speculaaskruimels aan de boter toe en roer het goed door elkaar.
  • Giet ze in de springvorm en druk ze goed aan. Laat de bodem nu minstens 10 minuten in de koelkast opstijven.
  • Doe de gelatineblaadjes in een kom met wat koud water en laat ze een paar minuten zacht worden.
  • Verkruimel de speculaasjes voor de vulling en zet ze even apart.
  • Klop de slagroom samen met de suiker lobbig en roer de mascarpone los.
  • Laat de gelatine oplossen in 3 eetlepels heet water en roer dit door de mascarpone. Let op het water mag niet te heet zijn dan werkt de gelatine niet meer!
  • Meng de mascarpone voorzichtig door de slagroom en roer hier de verkruimelde speculaasjes door.
  • Giet de speculaas cheesecake vulling in de springvorm en zet de Sinterklaastaart minstens 6 uur in de koelkast.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 91kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Cholesterol: 28mg | Natrium/Zout: 91mg | Suiker: 1g
Porties: 12
calorieën: 91kcal
Auteur: Maayke