Snij de ui, wortel en selderij fijn en pers de knoflook uit. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui met de knoflook tot deze zacht en glazig is.
Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak deze mee tot ze zacht worden. Doe de pancetta blokjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze een beetje knapperig worden.
Doe het gehakt samen met de oregano, basilicum en tijm toe en bak het tot al het gehakt mooi bruin is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de bolognese saus met deksel op de pan ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen. Blijf wel af en toe roeren om te voorkomen dat de saus aanbrand.
Breng ondertussen wat water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de verpakking gaar. Kijk na 1,5 uur even of de saus al genoeg is ingedikt en breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en schep hier wat van de saus op. Rasp wat Parmezaanse kaas over spaghetti en serveer meteen.