Ga terug
+ servings

Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes is snel en makkelijk om te maken en kinderen zijn er gek op. Daarom is dit recept voor mij het perfecte familie gerecht.
Recept afdrukken
Spaghetti met gehaktballen van dichtbij
Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
Totale tijd:45 minuten

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 500 gram gehakt
  • 40 gram paneermeel
  • 3 eetlepels water
  • 1,5 theelepel peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olie

Voor de tomatensaus

  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • ½ eetlepel peterselie

Instructies

  • Doe het paneermeel, het ei, de specerijen en het water in een mengsel en roer het even door elkaar.
  • Voeg het gehakt toe en kneed dit snel tot alle ingrediënten goed gemend zijn. Rol kleine balletjes van het gehakt mengsel en laat ze steviger worden in de koelkast. Dit hoeft niet, maar zo vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.
  • Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Bij mij duurde dit 6 minuten, maar de baktijd hangt af van hoe groot de balletjes zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even apart
  • Breng in een ruime pan wat water aan de kook en snipper ondertussen de ui en de knoflook fijn. Kook de pasta al dente gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de pasta af en laat het goed uitlekken
  • Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven vet tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de peterselie, italiaanse kruiden toe en doe de tomaten er bij.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg de laatste minuten de gehaktballetjes toe zodat ze goed warm kunnen worden.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 311kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 19g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvetten: 1g | Cholesterol: 86mg | Natrium/Zout: 415mg | Kalium: 737mg | Vezels: 4g | Suiker: 8g | Vitamine A: 377IU | Vitamine C: 16mg | Calcium: 96mg | Ijzer: 4mg
Porties: 6
calorieën: 311kcal
Auteur: Maayke