Doe het paneermeel, het ei, de specerijen en het water in een mengsel en roer het even door elkaar.
Voeg het gehakt toe en kneed dit snel tot alle ingrediënten goed gemend zijn. Rol kleine balletjes van het gehakt mengsel en laat ze steviger worden in de koelkast. Dit hoeft niet, maar zo vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Bij mij duurde dit 6 minuten, maar de baktijd hangt af van hoe groot de balletjes zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even apart
Breng in een ruime pan wat water aan de kook en snipper ondertussen de ui en de knoflook fijn. Kook de pasta al dente gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de pasta af en laat het goed uitlekken
Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven vet tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de peterselie, italiaanse kruiden toe en doe de tomaten er bij.
Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg de laatste minuten de gehaktballetjes toe zodat ze goed warm kunnen worden.