Ga terug
+ servings

Tapenade

Tapenade is een grove saus gemaakt van olijven, zongedroogde tomaten en olijfolie. Deze saus is erg lekker op brood en wordt vaak met geserveerd met tapas.
Recept afdrukken
Een schaaltje met tapenade
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zongedroogde tomaten op olie uitgelekt
  • 80 gram olijven
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine of in het hakmolentje van je staafmixer en mix het net zo lang tot alles goed gemend is en de tapenade de gewenste structuur heeft.

Notities

Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine of in het hakmolentje van je staafmixer en mix het net zo lang tot alles goed gemend is en de tapenade de gewenste structuur heeft.

Voedingswaarde

Calorieën: 473kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 8g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 25g | Natrium/Zout: 1647mg | Kalium: 2386mg | Vezels: 11g | Suiker: 0.5g | Vitamine A: 2244IU | Vitamine C: 153mg | Calcium: 114mg | Ijzer: 4mg
Porties: 1 schaaltje
calorieën: 473kcal
Auteur: Maayke