Ga terug
+ servings

Tomatensoep

Zelf tomatensoep maken is erg makkelijk en leuk om te doen. Deze verse tomatensoep maak je met verse tomaten, bouillon en ui en is in 20 minuten klaar.
Recept afdrukken
Romige tomatensoep van verse tomaten.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 800 ml bouillon
  • 2 wortelen
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  • Snij ondertussen de tomaten en wortelen in blokjes en voeg deze toe. Bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de tomatensoep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Als de groente zacht zijn pureer je de tomatensoep met een staafmixer of blender en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 203kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 13g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 10mg | Natrium/Zout: 18164mg | Suiker: 13g
Porties: 6
calorieën: 203kcal
Auteur: Maayke