Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep
Zelf tomatensoep maken is erg makkelijk en leuk om te doen. Deze verse tomatensoep maak je met verse tomaten, bouillon en ui en is in 20 minuten klaar.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Ingrediënten
800
gram
tomaten
1
ui
3
teentjes knoflook
1
eetlepel
olijfolie
800
ml
bouillon
2
wortelen
Peper
Zout
Instructies
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Snij ondertussen de tomaten en wortelen in blokjes en voeg deze toe. Bak ze een paar minuten mee.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de tomatensoep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
Als de groente zacht zijn pureer je de tomatensoep met een staafmixer of blender en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Voedingswaarde
Portie:
1
g
|
Calorieën:
203
kcal
|
Koolhydraten:
14
g
|
Eiwitten:
13
g
|
Vet:
11
g
|
Verzadigd vet:
3
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
7
g
|
Cholesterol:
10
mg
|
Natrium/Zout:
18164
mg
|
Suiker:
13
g
Porties:
6
calorieën:
203
kcal
Auteur:
Maayke