Ga terug
+ servings

Aioli

Aioli is een romige saus gemaakt met knoflook en olijfolie en staat binnen 10 minuten op tafel. Deze Spaanse saus doet het altijd goed op stokbrood.
Recept afdrukken
Homemade aioli in een schaal.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 80 ml olijfolie

Instructies

  • Doe de eidooier samen met de zout en het citroensap in een mengkom en roer het even door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje de olie toe tot alle olie helemaal is opgenomen en je een gladde saus hebt.
  • Pers de knoflook uit en roer deze door de aioli.

Notities

De voedingswaarden zijn natuurlijk voor het hele schaaltje.

Voedingswaarde

Calorieën: 716kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 3g | Vet: 78g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudig onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 55g | Cholesterol: 194mg | Natrium/Zout: 11mg | Kalium: 60mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 261IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 36mg | Ijzer: 1mg
Porties: 1 schaaltje
calorieën: 716kcal
Auteur: Maayke