Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Batbot met gehakt en paprika
Batbot met gehakt en paprika vulling is een Marokkaans panbrood. Het deeg maak je van een combinatie van bloem en griesmeel dat je in een koekenpan bakt.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
20
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Extra tijd:
1
uur
uur
10
minuten
min
Totale tijd:
1
uur
uur
35
minuten
min
Ingrediënten
Het deeg
400
gram
bloem
100
gram
griesmeel
1
zakje
gist
1
eetlepel
suiker
½
theelepel
zout
250-300
ml
water
De gehaktvulling
300
gram
rundergehakt
3
paprika's
1
ui
3
teentjes
knoflook
2
eetlepels
olie
1
theelepel
gemberpoeder
½
theelepel
komijn
1
theelepel
kurkuma
½
theelepel
paprikapoeder
1
theelepel
oregano
1
theelepel
zout
½
theelepel
zwarte peper
Instructies
Het deeg
Doe de bloem samen met de suiker, het gist, de zout en het water in een kom en meng het snel door elkaar.
Kneed het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten tot het zacht en soepel is.
Smeer het deeg in met olie en leg het in een mengkom. Laat het 45-60 minuten rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
De gehaktvulling
Snipper de ui en de knoflook, maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Doe de ui met de knoflook in de pan en fruit ze tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de paprika's toe en bak deze even mee. Doe de kruiden en specerijen er bij en voeg het gehakt toe.
Bak het gehakt tot het mooi bruin is en laat de vulling helemaal afkoelen voor je verder gaat.
De batbot maken
Verdeel het deeg in 12 bolletjes en laat deze onder een vochtige theedoek nog 15 minuten rijzen.
Druk ze plak en schep er 1,5 eetlepel van de gehaktvulling in.
Vouw het deeg om de vulling en druk ze plat tot ze ongeveer 2 cm dik zijn.
Verhit een koekenpan en bak de batbot een paar minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Voedingswaarde
Calorieën:
230
kcal
|
Koolhydraten:
35
g
|
Eiwitten:
9
g
|
Vet:
6
g
|
Verzadigd vet:
2
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
2
g
|
Transvetten:
0.3
g
|
Cholesterol:
18
mg
|
Natrium/Zout:
69
mg
|
Kalium:
210
mg
|
Vezels:
2
g
|
Suiker:
2
g
|
Vitamine A:
972
IU
|
Vitamine C:
39
mg
|
Calcium:
28
mg
|
Ijzer:
3
mg
Porties:
12
porties
calorieën:
230
kcal
Auteur:
Maayke