Ga terug
+ servings

Batbot met gehakt en paprika

Batbot met gehakt en paprika vulling is een Marokkaans panbrood. Het deeg maak je van een combinatie van bloem en griesmeel dat je in een koekenpan bakt.
Recept afdrukken
Batbot panbrood met vulling.
Voorbereidingstijd:20 minuten
Bereidingstijd:5 minuten
Extra tijd:1 uur 10 minuten
Totale tijd:1 uur 35 minuten

Ingrediënten

Het deeg

  • 400 gram bloem
  • 100 gram griesmeel
  • 1 zakje gist
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 250-300 ml water

De gehaktvulling

  • 300 gram rundergehakt
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper

Instructies

Het deeg

  • Doe de bloem samen met de suiker, het gist, de zout en het water in een kom en meng het snel door elkaar.
  • Kneed het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten tot het zacht en soepel is.
  • Smeer het deeg in met olie en leg het in een mengkom. Laat het 45-60 minuten rijzen of tot het in volume verdubbeld is.

De gehaktvulling

  • Snipper de ui en de knoflook, maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan. Doe de ui met de knoflook in de pan en fruit ze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de paprika's toe en bak deze even mee. Doe de kruiden en specerijen er bij en voeg het gehakt toe.
  • Bak het gehakt tot het mooi bruin is en laat de vulling helemaal afkoelen voor je verder gaat.

De batbot maken

  • Verdeel het deeg in 12 bolletjes en laat deze onder een vochtige theedoek nog 15 minuten rijzen.
  • Druk ze plak en schep er 1,5 eetlepel van de gehaktvulling in.
  • Vouw het deeg om de vulling en druk ze plat tot ze ongeveer 2 cm dik zijn.
  • Verhit een koekenpan en bak de batbot een paar minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Voedingswaarde

Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 9g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvetten: 0.3g | Cholesterol: 18mg | Natrium/Zout: 69mg | Kalium: 210mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 972IU | Vitamine C: 39mg | Calcium: 28mg | Ijzer: 3mg
Porties: 12 porties
calorieën: 230kcal
Auteur: Maayke