Als je gek bent op chocolade pepernoten is dit het recept voor jou. Maak een mix met pure, melk en witte chocolade of strooi er wat cacaopoeder over en je hebt snel een heerlijke snack voor pakjesavond!
1 au bain-marie pannetje of hittebestendige schaal
2 vellen bakpapier
1 vork
Ingrediënten
120grambloem
½theelepelbakpoeder
120gramkoude boter
60gramdonkere basterdsuiker
1eetlepelspeculaaskruiden
Een snufje zout
110gramchocolade
Instructies
Doe de bloem samen met het bakpoeder, de speculaaskruiden, het zout, de boter en de suiker in een mengkom en kneed het snel tot een stevig deeg. Als je pepernotendeeg wat te kruimelig is, kun je een eetlepel melk of water toevoegen.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.
Verarm je oven voor op 175 ˚ C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even door.
Vorm er kleine balletjes van en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.
Haal de pepernoten uit de oven en laat ze helemaal afkoelen voor je verder gaat.
Breek de chocolade in kleine stukjes en breng ondertussen een pannetje met een klein beetje water aan de kook. Het is belangrijk dat het schaaltje waar je de chocolade in wilt smelten hittebestendig is en het water niet kan raken!
Doe ⅔ van de chocolade in een hittebestendige kom en zet de kom op het pannetje.
Zet het vuur laag en laat de chocolade al roerend smelten.
Haal het schaaltje van de warmtebron en voeg de rest van de chocolade toe.
Blijf roeren tot je een egale massa hebt en haal een voor een de pepernoten door de chocolade.
Schud de overtollige chocolade van de pepernoten en laat ze uitharden op een stuk bakpapier.
Notities
Dit is een klein recept maar je kunt hem heel makkelijk verdubbelen als je meer chocolade pepernoten nodig hebt!