Zelfgemaakte chocolade truffels zijn geweldig lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Met maar zeven ingrediënten zet je snel zelfgemaakte, romige truffels op tafel
Doe de suiker in een grote pan en laat het langzaam smelten tot het een mooie honingachtige kleur heeft.
Giet de slagroom er langzaam bij en blijf roeren. Pas op! De stoom is erg heet! De suiker zal weer hard worden, maar als je blijft roeren komt dit helemaal goed.
Voeg nu de zout toe en roer het nog even door.
Doe de suiker in een hittebestendige kom en giet de warme karamelsaus over de chocolade.
Roer na een paar minuten de chocolade en de karamel goed door elkaar tot je een egale gladde massa hebt.
Laat de chocolade karamel ganache even afkoelen, bedek het met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld.
Als de chocolade weer hard is, haal je het uit de koelkast en schep je er met een lepel kleine beetjes uit die je met je handen tot een balletje rolt. Het rollen gaat makkelijker wanneer je handen koud zijn!
Rol de balletjes door cacaopoeder en serveer op een schaaltje.