Zelfgemaakte chocolade karamel truffels zijn geweldig lekker en super makkelijk te maken. Je hebt maar 7 ingrediënten nodig om deze romige truffels te maken.

Voor deze chocolade karameltruffels heb je natuurlijk ook een (zelfgemaakte) karamelsaus nodig!
Direct naar
Ingrediënten

- Chocolade - gebruik pure chocolade voor dit recept.
- Karamel - je kan de karamelsaus zelf maken met het recept op de website of gebruik kant en klare karamelsaus uit de supermarkt.
- Zeezout - dit hoeft niet maar geeft wel een extra lekkere salted caramel smaak aan de truffels!
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je chocolade karamel truffels

- Doe de suiker in een grote pan en laat het langzaam smelten tot het een mooie honingachtige kleur heeft.
- Giet de slagroom er langzaam bij en blijf roeren. Pas op! De stoom is erg heet! De suiker zal weer hard worden maar als je blijft roeren komt dit helemaal goed.
- Voeg nu de zout toe en roer het nog even door.
- Doe de suiker in een hittebestendige kom en giet de warme karamelsaus over de chocolade.
- Roer na een paar minuten de chocolade en de karamel goed door elkaar tot je een egale gladde massa hebt.
- Laat de chocolade karamel ganache even afkoelen, bedek het met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld.
- Als de chocolade weer hard is haal je het uit de koelkast en schep je er met een lepel kleine beetjes uit die je met je handen tot een balletje rolt. Het rollen gaat makkelijker als je handen koud zijn!
- Rol de balletjes door cacaopoeder en serveer op een schaaltje.
Tip: Rol de truffels door kokos!
Wat heb je nog meer nodig
- Een grote pan met een dikke bodem om de karamel in te maken.
Hoe bewaar je chocolade karamel truffels
Deze truffels blijven ongeveer een week goed. Als ze te zacht worden kan je ze beter in de koelkast bewaren.
Recept

Chocolade karamel truffels
Opbrengst:
30 truffels
Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Extra tijd:
1 uur 30 minuten
Totale tijd:
1 uur 55 minuten
Zelfgemaakte chocolade karamel truffels zijn geweldig lekker en makkelijk te maken. Je hebt maar zeven ingrediënten nodig om deze romige truffels te maken.
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 110 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- 125 ml slagroom
- ½ theelepel zeezout *optioneel
Bereidingswijze
- Doe de suiker in een grote pan en laat het langzaam smelten tot het een mooie honingachtige kleur heeft.
- Giet de slagroom er langzaam bij en blijf roeren. Pas op! De stoom is erg heet! De suiker zal weer hard worden, maar als je blijft roeren komt dit helemaal goed.
- Voeg nu de zout toe en roer het nog even door.
- Doe de suiker in een hittebestendige kom en giet de warme karamelsaus over de chocolade.
- Roer na een paar minuten de chocolade en de karamel goed door elkaar tot je een egale gladde massa hebt.
- Laat de chocolade karamel ganache even afkoelen, bedek het met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld.
- Als de chocolade weer hard is haal je het uit de koelkast en schep je er met een lepel kleine beetjes uit die je met je handen tot een balletje rolt. Het rollen gaat makkelijker als je handen koud zijn!
- Rol de balletjes door cacaopoeder en serveer op een schaaltje.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 30Hoeveelheid per portie: Calorieën: 83Totale hoeveelheid vet: 5.4gVerzadigd vet: 3.4gCholesterol: 14mgNatrium: 62mgKoolhydraten: 9gVezels: 0.1gSuiker: 8.6gEitwit: 0.4g
Laat een reactie achter!