Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het cakeblik in. Leg een stukje bakpapier op de bodem en zet het cakeblik apart.
Doe de zachte boter en de suiker in een ruime mengkom en klop de boter met een mixer of garde tot het romig en licht van kleur is. Dit kan wel 5 minuten duren.
Voeg een voor een de eieren toe. Het is belangrijk dat je het volgende ei er pas bij doet als de vorige helemaal is opgenomen.
Giet het citroensap en de citroenrasp er bij en roer het door het botermengsel.
Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe en roer het door de boter.
Giet het cakebeslag in de beboterde cakeblik en zet de vorm in het midden van de oven.
Bak de cake in ongeveer 50-55 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit dan kun je de cake uit de oven halen en laten afkoelen.
Haal de cake na 10 minuten uit de vorm en laat hem verder op een rooster afkoelen.
Meng als de cake helemaal is afgekoeld de poedersuiker met een beetje citroensap en verdeel de citroenglazuur over de cake.