Bak de spekblokjes uit in een droge braadpan en haal ze uit de pan.
Maak ondertussen de wortel, champignons en de ui schoon en snij ze in blokjes.
Doe de boter bij het overgebleven vet en bak hierin de kip rondom even aan. Haal de kip na een paar minuten uit de pan en hou ze even apart. Als je pan niet groot genoeg is dat alle kip netjes op de bodem past kun je dit het beste in twee keer doen.
Zet de pan weer op een middelhoog vuur en fruit de uitjes en de knoflook in het overgebleven vet tot ze glazig worden.
Doe de wortel en de champignons er bij en bak deze even mee.
Voeg de bloem toe en doe na twee minuten garen de wijn, bouillon, tomatenpuree, tijm, het laurierblaadje en wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook.
Doe de kip en de spekblokjes er bij en draai het vuur laag.
Laat de kip zonder deksel ongeveer 60 minuten zachtjes pruttelen. Blijf af en toe roeren om te voorkomen dat de bodem aanbrand.
Als je de saus na een uur pruttelen nog wat te dun vind kun je het nog even laten pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft of een beetje maizena toevoegen.