Doe het water, de gist en de suiker in een kom. Meng dit goed door elkaar en zet de kom een paar minuten aan de kant tot het begint te schuimen.
Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en meng dit met een houten lepel.
Leg het deeg op je met bloem bestoven werkplek en kneed het deeg ongeveer 5-10 minuten goed door tot je een zacht, soepel en licht plakkerig deeg hebt. Voeg nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Smeer de mengkom in met wat olie en laat het deeg, afgedekt, ongeveer 1 uur rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is.
Kneed het nog een keer licht door en verdeel het deeg in 6-8 bolletjes.
Vorm er balletjes van, dek ze af en laat ze nog 15-30 minuten rijzen.
Rol de balletjes uit tot ze ongeveer een cm dik zijn.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de pita's ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten tot ze mooi goud bruin zijn en wat opblazen.