Ga terug
+ servings

Hachee maken

Grootmoeders hachee is een klassieke Nederlandse stoofschotel gemaakt met rundvlees en natuurlijk uien. Dit gerecht is het allerlekkerst met rodekool en aardappelpuree.
Recept afdrukken
Hachee in een pan.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:3 uur
Totale tijd:3 uur 10 minuten

Benodigdheden

  • 1 Braadpan Ik gebruik meestal deze BK braadpan.

Ingrediënten

  • 700 gram runderlappen
  • 5 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout
  • Peper
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Snij het rundvlees in blokjes van ongeveer 2 cm en strooi er de bloem met wat zout en peper overheen. Snij de uien in halve ringen en zet ze even apart.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak hierin het vlees een paar minuten aan.
  • Als het vlees bruin is voeg je de uien toe en bak ze ongeveer 4 minuten mee.
  • Giet de hete bouillon over het vlees en voeg het laurierblaadje toe. Zorg er voor dat het vlees helemaal onder staat. Schaap ook goed over de bodem om aangekoekte restjes los te maken.
  • Breng het aan de kook en draai het vuur laag.
  • Doe het deksel op de pan en laat de hachee onder af en toe roeren ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen.

Notities

Laat het vlees voor je begint ongeveer 30 minuten op temperatuur komen. Dit voorkomt dat je vlees taai wordt tijdens het bakken.

Voedingswaarde

Calorieën: 846kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 80g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 16g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Cholesterol: 117mg | Natrium/Zout: 60097mg | Kalium: 1678mg | Vezels: 2g | Suiker: 42g | Vitamine A: 33IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 194mg | Ijzer: 9mg
Porties: 4 porties
calorieën: 846kcal
Auteur: Maayke