Ga terug
+ servings

Havermout met melk en bruine suiker

Havermout met melk en bruine suiker is een heerlijk ontbijt om je dag mee te beginnen. Door de basterdsuiker krijgt de havermoutpap een milde karamelsmaak en de melk maakt het lekker romig.
Recept afdrukken
Bereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Benodigdheden

  • beslagkom

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker

Instructies

  • Doe de melk en de donkere basterdsuiker in een steelpan en breng de melk aan de kook.
  • Voeg zodra de melk kookt de havermout toe en laat het zachtjes ongeveer een minuut pruttelen. Hoelang de havermout moet koken staat op de verpakking.
  • Zet het vuur uit en roer het nog even goed door elkaar.
  • Schep de havermout in een schaaltje en serveer er eventueel wat vers fruit bij.

Voedingswaarde

Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 6g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 15mg | Natrium/Zout: 51mg | Kalium: 258mg | Vezels: 2g | Suiker: 18g | Vitamine A: 201IU | Vitamine C: 0.04mg | Calcium: 178mg | Ijzer: 1mg
Porties: 1 persoon
calorieën: 178kcal
Auteur: Maayke