Havermout met melk en bruine suiker is een heerlijk ontbijt om je dag mee te beginnen. Door de basterdsuiker krijgt de havermoutpap een milde karamelsmaak en de melk maakt het lekker romig.

Ontbijten met havermout is een gezonde manier om he dag te beginnen. Door de vezels zit je namelijk lekker lang vol.
Deze havermoutpap is door de basterdsuiker misschien iets minder gezond dan bijvoorbeeld havermoutpap met appel of overnight oats, maar dat moet af en toe kunnen vind je ook niet?
Ingredienten
Havermout - ik gebruik eigenlijk altijd havermout als ik dit recept maak. Havermout is namelijk lekker snel klaar.
Natuurlijk kun je ook andere havermout soorten zoals havervlokken gebruiken.
Kijk dan wel even op de verpakking hoe lang ze moeten koken.
Melk - voor een extra romige ontbijt gebruik ik het liefst volle melk.
Eet je liever geen zuivel? Vervang de melk dan door een plantaardige variant zoals kokosmelk.
Basterdsuiker - donkere basterdsuiker heeft van zichzelf al een diepe karamel smaak die perfect bij je nootachtige smaak van de havermout past.
Het geeft je ontbijt ook een mooie bruine kleur.

Benodigdheden
Om deze romige havermout met melk te maken heb je een weegschaal, maatbeker en een steelpan met lepel nodig.
Bewaar tips
Havermoutpap is het lekkerst als je het net hebt gemaakt, maar je kunt het eventueel een of twee dagen in de koelkast bewaren.
Opwarmen gaat het beste in een steelpan of in de magnetron.
Omdat de havermoutpap in de koelkast wat droger wordt kun je er het beste tijdens het opwarmen nog wat melk of water doorroeren.
Tip: Heb je havermoutpap met melk over? Gebruik het om havermoutkoekjes mee te bakken!
Meer lekkere recepten met havermout

havermout met melk en bruine suiker
Havermout met melk en bruine suiker is een heerlijk ontbijt om je dag mee te beginnen. Door de basterdsuiker krijgt de havermoutpap een milde karamelsmaak en de melk maakt het lekker romig.
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 200 ml melk
- 1 flinke theelepel donkere basterdsuiker
Bereidingswijze
- Doe de melk en de donkere basterdsuiker in een steelpan en breng de melk aan de kook.
- Voeg zodra de melk kookt de havermout toe en laat het zachtjes ongeveer een minuut pruttelen. Hoelang de havermout moet koken staat op de verpakking.
- Zet het vuur uit en roer het nog even goed door elkaar.
- Schep de havermout in een schaaltje en serveer er eventueel wat vers fruit bij.
Laat een reactie achter!