Ontbijten met havermout heeft energie dat weet iedereen. Deze chocolade havermout is super makkelijk te maken en staat binnen een paar minuten op tafel!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Voor iedereen die af en toe wat anders wil maken heb ik een paar ontbijt recepten! Kijk ook eens bij mijn recept voor wentelteefjes, havermoutpap met appel en kaneel en shakshuka.
Ik maak regelmatig havermout voor het ontbijt. Meestal hou ik het simpel en maak ik het alleen met kokosmelk en wat fruit maar deze chocolade havermout is zeker een van mijn favorieten!
Direct naar
Haver word al duizenden jaren door de mens gegeten. Ver voor dat het een van de populairste ontbijt gerechten werd was het vooral een belangrijke voedingsbron voor de armere mensen en werd het gebruikt in het voer voor dieren.
Gelukkig heeft havermout zijn suffe imago inmiddels achter zich gelaten en kom je overal gezonde maar vooral lekkere recepten tegen!
Ingrediënten

- Havermout - gebruik gewone instant havermout.
- Chocolade - ik gebruik het liefst extra pure chocolade, maar je kunt elke chocolade gebruiken die je lekker vind.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je chocolade havermout

- Doe de melk en chocolade in een pan en breng het aan de kook.
- Voeg de havermout en kaneel toe en laat het ongeveer 1 minuut koken.
- Haal het van het vuur en laat het even staan.
- Voeg de honing toe en roer alles goed door.
- Schep het in een kom en strooi er eventueel nog wat stukjes chocolade over.
Tip: Voor een nog intensere chocolade smaak kun je 2 theelepels cacaopoeder toevoegen.
Lactosevrij of vegan
Gebruik je liever geen zuivel of dierlijke producten? Je kunt de melk en de chocolade heel makkelijk vervangen door een plantaardige variant.
Variatiaties
Omdat havermout een neutrale smaak heeft, kun je er eindeloos mee variëren. Door er fruit, noten, zaden of chocolade aan toe te voegen maak je het een stuk lekkerder. Je kunt de chocolade in dit recept ook vervangen door cacaopoeder.
Om het dan wat zoeter te maken voeg je wat banaan, honing of een andere zoetstof naar smaak toe.
Wat heb je nog meer nodig?
- Een steelpan om het ontbijt in te maken.

Chocolade havermout
Ontbijten met havermout heeft energie dat weet iedereen. Deze chocolade havermout is super makkelijk te maken en staat binnen een paar minuten op tafel!
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 200 gram melk
- 7-15 gram chocolade (1 of 2 blokjes)
- ¼ theelepel kaneel
- Eventueel honing (of een andere zoetstof) naar smaak
Bereidingswijze
- Doe de melk en chocolade in een pan en breng het aan de kook.
- Voeg de havermout en kaneel toe en laat het ongeveer 1 minuut koken.
- Haal de havermout van het vuur en laat het even staan.
- Voeg de honing toe en roer alles goed door.
- Schep de havermout in een kom en strooi er eventueel nog wat stukjes chocolade over.
Opmerkingen
Liever iets met fruit? Ik heb ook een recept voor gezonde havermoutpap met appel en kaneel!
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 294Totale hoeveelheid vet: 8.9gVerzadigd vet: 4.4gCholesterol: 19mgNatrium: 105mgKoolhydraten: 41.9gVezels: 4.6gSuiker: 13.3gEitwit: 12.6g
Laat een reactie achter!