Chocolade havermout

Chocolade havermout

Na het recept voor wentelteefjes van laats deel ik nog een van mijn favoriete ontbijt recepten. Ik maak regelmatig havermout voor het ontbijt. Meestal hou ik het simpel en maak ik het alleen met kokosmelk en wat fruit maar deze chocolade havermout is zeker een van mijn favorieten!

Haver word al duizenden jaren door de mens gegeten. Ver voor dat het een van de meest populaire ontbijt gerechten werd was het vooral een belangrijke voedingsbron voor de armere mensen en werd het gebruikt in het voer voor dieren. Gelukkig heeft havermout zijn suffe imago inmiddels achter zich gelaten en kom je overal gezonde maar vooral lekkere recepten tegen!

Omdat havermout een neutrale smaak heeft kan je er eindeloos mee variëren. Door er fruit, noten, zaden of chocolade aan toe te voegen maak je het een stuk lekkerder. Je kan de chocolade in dit recept ook vervangen door cacaopoeder. Om het dan wat zoeter te maken voeg je wat banaan, honing of een andere zoetstof naar smaak toe.

Print

Chocolade havermout

  • Difficulty:Easy
  • Serves:1

Nutrition per portion

Ingredients
  • 40g havermout
  • 200g melk
  • 7-15g chocolade (1 of 2 blokjes)
  • 1/4 thl kaneel
  • Eventueel honing (of een andere zoetstof) naar smaak
Method
  1. Doe de melk en chocolade in een pan en breng het aan de kook.
  2. Voeg de havermout en kaneel toe en laat het ongeveer 1 minuut koken.
  3. Haal de havermout van het vuur en laat het even staan.
  4. Voeg de honing toe en roer alles goed door.
  5. Schep de havermout in een kom en strooi er eventueel nog wat stukjes chocolade over.

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegandvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *