Zelf tzatziki maken is makkelijk om te doen en snel klaar. Deze frisse, romige saus maak je met komkommer Griekse yoghurt en past perfect bij souvlaki en pitabrood.

Tzatziki saus is een traditioneel Grieks gerecht dat vaak wordt geserveerd bij souvlaki en Griekse salades zoals horiatiki. Natuurlijk mogen bij deze maaltijd zelfgemaakte pitabroodjes niet ontbreken.
Omdat je deze saus ook van tevoren kan maken en door zijn neutrale smaak doet dit recept het in de zomer ook altijd goed tijdens een BBQ.
Direct naar
Ingrediënten
- Komkommer - de komkommer geeft een heerlijk frisse smaak aan de saus.
- Dille - in de meeste recepten wordt dille gebruikt, maar je zou deze ook kunnen vervangen door munt, peterselie of bieslook.
- Griekse yoghurt - gebruik het liefst een Griekse yoghurt met 10% vet.
- Olijfolie - gebruik een goede kwaliteit olijfolie voor het maken van deze saus.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je tzatziki

- Schil en snij de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Pers de knoflook uit en snij de dille fijn.
- Rasp de komkommer en laat de geraspte komkommer in een zeef of een stuk kaasdoek goed uitlekken. Het uitlekken van de komkommer is belangrijk omdat anders de tzatziki te nat wordt.
- Als je het meeste vocht eruit hebt laten lekken doe je het in een kom en meng je de rest van de ingrediënten erdoor.
- Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
Wat heb je nog meer nodig
- Kaasdoek of een grote zeef.
- Kommen om de komkommer in uit te laten leggen en om de tzatziki in te maken.
- Leuke schaaltjes om de tzatziki in te serveren.
Zelfgemaakte tzatziki bewaren
Koelkast: deze saus kun je afgedekt in de koelkast ongeveer 2-3 dagen bewaren. Je kunt het beter niet invriezen omdat dit de structuur van de saus veranderd.
Meer makkelijke Griekse recepten

Tzatziki
Zelf tzatziki maken is super makkelijk. Deze frisse, romige saus maak je met komkommer Griekse yoghurt en past perfect bij souvlaki en pitabrood.
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap of azijn
- 1 eetlepel dille of munt
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Schil de komkommer en verwijder de laadlijsten.
- Rasp de komkommer, doe de rasp in een theedoek of zeef en laat deze goed uitlekken. Je kunt de rasp ook even aandrukken om er zeker van te zijn dat het meeste vocht er uit is.
- Doe de komkommer met de rest van de ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Breng de tzatziki op smaak met peper en zout en zet het even in de koelkast.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 308Totale hoeveelheid vet: 18.4gVerzadigd vet: 5.2gCholesterol: 10mgNatrium: 76mgKoolhydraten: 16.2gVezels: 1.1gSuiker: 10.9gEitwit: 21.7g
Laat een reactie achter!