Ga terug
+ servings

Tzatziki

Zelf tzatziki maken is super makkelijk. Deze frisse, romige saus maak je met komkommer, Griekse yoghurt en past perfect bij souvlaki en pitabrood.
Recept afdrukken
Een close-up van zelfgemaakte tzatziki met komkommer.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 1 eetlepel dille of munt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de komkommer en verwijder de laadlijsten.
  • Rasp de komkommer, doe de rasp in een theedoek of zeef en laat deze goed uitlekken. Je kunt de rasp ook even aandrukken om er zeker van te zijn dat het meeste vocht er uit is.
  • Doe de komkommer met de rest van de ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Breng de tzatziki op smaak met peper en zout en zet het even in de koelkast.

Voedingswaarde

Calorieën: 308kcal | Koolhydraten: 16.2g | Eiwitten: 21.7g | Vet: 18.4g | Verzadigd vet: 5.2g | Cholesterol: 10mg | Natrium/Zout: 76mg | Vezels: 1.1g | Suiker: 10.9g
Porties: 400 ml
calorieën: 308kcal
Auteur: Maayke