Kip souvlaki

kip souvlaki

Souvlaki is een van de meest bekende gerechten uit Griekenland. Traditioneel wordt er varkensvlees voor gebruikt, maar ik maak die van mij liever met kip. Kip souvlaki is makkelijk te maken en perfect voor op de BBQ! Serveer de souvlaki met pitabrood, een salade en tzatziki voor een super makkelijke zomerse maaltijd.

In Griekenland wordt al duizenden jaren dit soort gerechten gegeten. In Akrotiri ontdekte archeologen een BBQ van steen uit de 17e eeuw voor Christus. Deze werd speciaal gemaakt voor het grillen van spiesjes.

Ik was van plan om deze kip souvlaki op de BBQ te grillen voor ik de foto’s maakte, maar het weer was het daar helaas niet mee eens. Omdat het al dagen bijna non-stop regende heb ik ze in een grillpan gebakken.

Stap 1:
Doe de olijfolie, citroensap, oregano, knoflook, peper en zout in een kom en roer dit even door elkaar.

Stap 2:
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.

Stap 3:
Doe de kip bij de marinade en meng alles goed door elkaar en laat de kip minstens een uur marineren. Week ondertussen de satéstokjes in wat water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het grillen.

Stap 4:
Rijg de kip op de satéstokjes.

Stap 5:
Verhit de grillpan en bak de kip spiesjes ongeveer 5 minuten aan beide kanten tot de kip gaar is.

Andere recepten in mijn Griekse serie zijn:

Pita brood

Print

Kip souvlaki

  • GF
  • DF
  • Difficulty:Easy
  • Serves:5

Nutrition per portion

Ingredients
  • 500g kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetl oregano
  • 3 eetl olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • Peper
  • Zout
Method
  1. Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Doe de knoflook, het citroensap, de olijfolie, peper en zout in een afsluitbare kom of diepvrieszakje en meng het goed door elkaar.
  3. Voeg de kip toe, meng de kip goed door de marinade zodat elk drukje kip ermee bedekt is en zet het minstens een uur in de koelkast.
  4. Laat de satestokjes weken in water zodat ze niet verbranden wanneer je de kip bakt.
  5. Prik de kip op de satestokjes.
  6. Bak de kip ongeveer .. minuten en keer ze halverwege even om.
TIP! Je kan de kip natuurlijk ook op de BBQ of in de oven bakken!

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel het zien op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegandvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *