Kip souvlaki is een traditioneel Grieks gerecht van varkensvlees op kip en kruiden zoals oregano. Deze kipspiesjes zijn ook perfect voor op de BBQ of al vulling voor pita brood!

In Griekenland wordt al duizenden jaren dit soort gerechten gegeten. In Akrotiri ontdekte archeologen een BBQ van steen uit de 17e eeuw voor Christus. Deze werd speciaal gemaakt voor het grillen van spiesjes.
Serveer de souvlaki met pitabroodjes, een Griekse salade en een zelfgemaakte tzatziki voor een makkelijke zomerse maaltijd.
Direct naar
Ingrediënten

- Kip - ik gebruik altijd kip bij het maken van souvlaki, maar je kunt ook varkensvlees gebruiken.
- Citroensap - citroensap geeft een frisse smaak aan de souvlaki.
- Olijfolie - olijfolie is een veel gebruikt ingrediënt in de Griekse keuken. Zorg er voor dat het een olijfolie is waar je mee kan koken.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je kip souvlaki

- Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Doe de knoflook, het citroensap, de olijfolie, oregano, peper en zout in een afsluitbare kom of diepvrieszakje en meng het goed door elkaar.
- Voeg de kip toe, meng de kip goed door de marinade zodat elk drukje kip ermee bedekt is en zet het minstens een uur in de koelkast.

- Laat de satéstokjes weken in water zodat ze niet verbranden wanneer je de kip bakt.
- Prik de kip op de satéstokjes.
- Bak de kip ongeveer 6 minuten en keer ze halverwege even om.
Tip: Maak deze souvlaki ook eens op de BBQ of in een grill apparaat
Wat heb je nog meer nodig
- Satéstokjes of metalen spiesjes.
- Een kom om de kip in te marineren.
- Een grillpan om de souvlaki in te bakken.
Hoe bewaar je souvlaki
Koelkast: Je kunt de kip in de marinade een paar dagen in de koelkast bewaren. Na het bakken blijft de souvlaki nog 2-3 dagen goed.
Vriezer: Je kunt dit recept ook goed invriezen. Doe de kip en de marinade of de gebakken souvlaki in een diepvrieszakje en bewaar ze zo ongeveer 3 maanden.
Tips
- Leg de satéstokjes een uur in wat water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het bakken.
- Maak de kip souvlaki ook eens op de BBQ!
- Vervang de kipfilet door kippendijen of varkensvlees.
Meer Griekse recepten om te proberen

Kip souvlaki
Kip souvlaki is een traditioneel Grieks gerecht van varkensvlees of kip. Deze kipspiesjes zijn ook perfect voor op de BBQ of als vulling voor pitabrood!
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- Het sap van 1 citroen
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Doe de knoflook, het citroensap, de olijfolie, oregano, peper en zout in een afsluitbare kom of diepvrieszakje en meng het goed door elkaar.
- Voeg de kip toe, meng de kip goed door de marinade zodat elk stukje kip ermee bedekt is en zet het minstens een uur in de koelkast.
- Laat de satéstokjes weken in water zodat ze niet verbranden wanneer je de kip bakt.
- Prik de kip op de satéstokjes.
- Bak de kip ongeveer .. minuten en keer ze halverwege even om.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 5 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 198Totale hoeveelheid vet: 11.2gVerzadigd vet: 1.4gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 64mgNatrium: 54mgKoolhydraten: 2.2gVezels: 0.9gSuiker: 0.4gEitwit: 0g
Joke zegt
Wanneer moet de oregano er bij? Staat wel bij de ingrediënten, maar in het recept vind ik het niet terug.
Maayke zegt
Hoi Joke! De oregano voeg je aan de marinade toe bij stap 2. Ik heb het inmiddels aangepast.