Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip souvlaki
Kip souvlaki is een traditioneel Grieks gerecht van varkensvlees of kip. Deze kipspiesjes zijn ook perfect voor op de BBQ of als vulling voor pitabrood!
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
1
uur
uur
Bereidingstijd:
6
minuten
min
Totale tijd:
1
uur
uur
6
minuten
min
Ingrediënten
500
gram
kipfilet
4
teentjes knoflook
2
eetlepels
oregano
3
eetlepels
olijfolie
Het sap van 1 citroen
Peper
Zout
Instructies
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
Doe de knoflook, het citroensap, de olijfolie, oregano, peper en zout in een afsluitbare kom of diepvrieszakje en meng het goed door elkaar.
Voeg de kip toe, meng de kip goed door de marinade zodat elk stukje kip ermee bedekt is en zet het minstens een uur in de koelkast.
Laat de satéstokjes weken in water zodat ze niet verbranden wanneer je de kip bakt.
Prik de kip op de satéstokjes.
Bak de kip ongeveer .. minuten en keer ze halverwege even om.
Voedingswaarde
Portie:
1
g
|
Calorieën:
198
kcal
|
Koolhydraten:
2.2
g
|
Vet:
11.2
g
|
Verzadigd vet:
1.4
g
|
Cholesterol:
64
mg
|
Natrium/Zout:
54
mg
|
Vezels:
0.9
g
|
Suiker:
0.4
g
Porties:
5
personen
calorieën:
198
kcal
Auteur:
Maayke