Ga terug
+ servings

Kip souvlaki

Kip souvlaki is een traditioneel Grieks gerecht van varkensvlees of kip. Deze kipspiesjes zijn ook perfect voor op de BBQ of als vulling voor pitabrood!
Recept afdrukken
Kip souvlaki op een wit bord.
Voorbereidingstijd:1 uur
Bereidingstijd:6 minuten
Totale tijd:1 uur 6 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Doe de knoflook, het citroensap, de olijfolie, oregano, peper en zout in een afsluitbare kom of diepvrieszakje en meng het goed door elkaar.
  • Voeg de kip toe, meng de kip goed door de marinade zodat elk stukje kip ermee bedekt is en zet het minstens een uur in de koelkast.
  • Laat de satéstokjes weken in water zodat ze niet verbranden wanneer je de kip bakt.
  • Prik de kip op de satéstokjes.
  • Bak de kip ongeveer .. minuten en keer ze halverwege even om.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 2.2g | Vet: 11.2g | Verzadigd vet: 1.4g | Cholesterol: 64mg | Natrium/Zout: 54mg | Vezels: 0.9g | Suiker: 0.4g
Porties: 5 personen
calorieën: 198kcal
Auteur: Maayke