Zelf wraps maken is leuk om te doen en snel klaar. Dit recept maak je met bloem, olie, bakpoeder, water en een beetje zout.

Natuurlijk is het lekker snel als je ze kant-en-klaar in de supermarkt koopt, maar zelfgemaakte wraps of eigenlijk tortilla's zijn zo veel lekkerder.
Je kunt deze wraps warm of koud eten. Warm ze even op in de magnetron of in een droge koekenpan of vul ze en bak ze als burrito in de oven.
Direct naar
Ingrediënten
Bloem - gewone tarwebloem is prima om dit recept mee te maken. Voor volkoren wraps kun je de bloem deels vervangen door volkoren meel.
Voor glutenvrije tortillas kun je de bloem vervangen door een glutenvrije bloem.
Olie - voor extra zachte tortilla wraps voeg je een klein beetje olie toe. Dit zorgt er ook voor dat ze niet aan elkaar of aan de pan plakken.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom en roer ze goed door elkaar. Kneed het met de hand nog even snel door tot je een soepel en licht plakkerig deeg hebt.
Tip: omdat elk merk bloem net even meer of juist minder water opneemt kun je het water beter beetje bij beetje toevoegen.
Verdeel het deeg in 6-8 balletjes en laat het onder een schone theedoek of vershoudfolie ongeveer een half uurtje rusten.
Verhit een koekenpan en rol ondertussen een deeg balletje zo dun mogelijk uit. Om te voorkomen dat je tortilla aan het werkblad blijft plakken kun je het beste een beetje bloem op je aanrecht en op de wrap strooien.
Bak de wrap ongeveer 30-60 seconde aan beide kanten tot ze gaar zijn. Herhaal deze stappen tot alle tortilla's gebakken zijn.

Mijn tips voor de perfecte wraps
- Rol ze dun uit. Om ze makkelijk te kunnen vullen en oprollen is het handig om ze lekker dun te maken. Ze zijn dan ook nog eens sneller klaar!
- Gebruik gewone bloem.
- Geen zin in kneden?? Een keukenmachine met deeghaken werkt ook perfect!
- Laat het deeg lang genoeg rusten. Hierdoor krimpt het deeg minder tijdens het uitrollen en worden ze lekker zacht.
- Bewaar ze onder een theedoek. Door de stoom worden de tortilla wraps lekker zacht.
- Voeg een eetlepel gedroogde kruiden zoals oregano, Provençaalse kruiden, peterselie, tijm, rozemarijn of Italiaanse kruiden toe aan het deeg. Knoflookpoeder of een uitgeperst knoflookteentje is ook erg lekker.
Wat eet je bij wraps
- Tover ze om tot burrito's. Natuurlijk kun je er ook enchilada's of quesadillas mee maken.
- Gebruik ze als taco schelp. Echte Mexicaanse taco's maak je met kleine tortilla's. Maak de balletjes dan wat kleiner en rol ze uit tot ze ongeveer 15-20 cm zijn.
- Vul ze met kip en gegrilde groentes.
- Ze zijn de basis van fajita's.
- Koude wraps met gerookte zalm en zuivelspread zijn een makkelijk hapje voor tijdens een verjaardag of borrel.
- Snij de wraps in driehoekjes en bak ze in de oven tot je heerlijke zelfgemaakte tortilla chips hebt.
- Beleg ze met wat pizzasaus en toppings voor een snelle pizza.
Benodigdheden
- Een mengkom en een houten lepel.
- Koekenpan om de wraps te bakken. Om te voorkomen dat ze mislukken kun je het beste een koekenpan met antiaanbaklaag of een gietijzeren pan gebruiken.
- Om de wraps warm te houden en te voorkomen dat ze hard worden kun je ze het beste onder een theedoek bewaren tijdens het bakken.
- Weegschaal en maatbeker.
- Om de tortilla's te vormen heb je een deegroller nodig.
Wraps bewaren
Zelfgemaakte wraps kun je een paar dagen bewaren. Ze blijven het lekkerst als je ze in vershoudfolie buiten de koelkast bewaard.
De ongebakken deegballetjes kun je ook in de koelkast bewaren. Wikkel ze wel goed in folie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Invriezen kan ook. Wikkel de deegballetjes of gebakken wraps in folie en bewaar ze ongeveer 3 maanden in de vriezer.
Laat ze voor gebruik even op het aanrecht ontdooien.
Meer basis recepten

Zelf wraps maken
Zelf wraps maken is leuk om te doen en snel klaar. Dit recept maak je met bloem, olie, bakpoeder, water en een beetje zout.
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 ml water
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom en roer ze goed door elkaar. Kneed het met de hand nog even snel door tot je een soepel en licht plakkerig deeg hebt.
- Verdeel het deeg in 6-8 balletjes en laat het onder een schone theedoek of vershoudfolie ongeveer 15-30 minuten rusten.
- Verhit een koekenpan en rol ondertussen een deeg balletje zo dun mogelijk uit. Om te voorkomen dat je tortilla aan het werkblad blijft plakken kun je het beste een beetje bloem op je aanrecht en op de wrap strooien.
- Bak de wrap ongeveer 30-60 seconde aan beide kanten tot ze gaar zijn. Herhaal deze stappen tot alle tortilla's gebakken zijn.
Opmerkingen
Als je de wraps wilt gebruiken om taco's te maken is het handig als je ze iets kleiner maakt. Met dit recept maak je ongeveer 10-12 mini wraps.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 8 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 1mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!