Fajita's met kip is een kruidig eenpansgerecht. Deze wraps gevuld met malse kip, verse groente in een kruidige marinade zijn makkelijk en snel om te maken.

Ik ben gek op makkelijke Mexicaanse gerechten zoals fajitas, burritos en taco's. Door de verse groenten zijn ze niet alleen gezond maar ze staan ook nog eens binnen 20 minuten op tafel.
Omdat ze zo snel op tafel staan zijn ze de ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag wanneer je na je werk of school eigenlijk geen zin meer hebt om in de keuken te staan.
Meestal gebruik ik twee kleuren paprika als ik dit recept maak. Ik vind rode en oranje het lekkerst, maar gele paprika's of een puntpaprika doen het ook altijd erg goed.
Gezonde fajita's
Als ik deze fajitas extra gezond en minder vet te maken gebruik ik altijd volkoren tortilla's en vervang ik de zure room meestal door Griekse yoghurt.
Om die reden gebruik ik meestal kipfilet in plaats van kippendijfilet. Dit is net iets magerder en in dit recept net zo lekker!
In kant en klare fajita kruiden zit vaak veel zout en andere toevoegingen daarom maak ik mijn eigen kruidenmix.
Een ander voordeel is dat je deze helemaal naar eigen smaak kan aanpassen!
Je zou ook tacokruiden kunnen gebruiken voor dit recept als je niets anders in huis hebt. Het is dan wel lekker om een beetje extra komijnpoeder aan de mix toe te voegen.
Waarom je dit recept echt wilt maken
- Omdat ze snel klaar zijn!
- Je kunt makkelijk variëren door bijvoorbeeld eens de kip te vervangen door varkensfilet of vleesvervanger of er wat extra groente zoals tomaat aan toe te voegen.
- Deze wraps ook erg geschikt zijn als lunch. Als je ze in wat aluminiumfolie wikkelt kun je ze ook heel makkelijk meenemen naar je werk, school of een gezellig dagje weg.
Bereiding
Begin met het in reepjes snijden van de kip. De kip kun je het beste in dunne reepjes snijden, zo is de kip lekker snel klaar.
Doe de fajita kruidenmix en de kipreepjes in een mengkom en meng het goed door elkaar. Laat de kip minstens een half uur marineren.
Maak ondertussen de groente schoon en snij ze in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip en de groente tot ze gaar zijn.
Verdeel het kipmengsel over de tortilla's en voeg hier nog wat van je favoriete toppings zoals tomaat, kaas of zure room aan toe.
Mijn tips voor de lekkerste fajita's
Maak je eigen kruidenmix. Zo kun je zelf bepalen van welke kruiden je net iets meer en net iets minder in je fajita's stopt.
Gebruik verschillende kleuren paprika. Dit staat extra leuk en elke kleur proeft net een beetje anders!
Toppings
Natuurlijk kun je je fajita's eten met alleen de gebakken kip en groente, maar het is ook erg lekker om er nog wat andere toppings aan toe te voegen.
Traditioneel serveer je de wraps met guacamole en zure room maar wat dacht je van tomaten, sla of geraspte wortelen? Ik vind tomatensalsa of spinazie ook altijd lekker.
Veelgestelde vragen
Ja! Je kan de kip en de groente na het bakken nog een paar dagen in de koelkast bewaren. Ik zou alleen de tortilla's pas vlak voor het serveren vullen.
Ik vind tomaat, komkommer, courgette of aubergine ook altijd erg lekker.
Jazeker. Probeer dit recept ook eens met in reepjes gesneden biefstuk, varkenslapjes of een vleesvervanger!
Benodigdheden
- Om de kip en de groente te bakken heb je een ruime koekenpan of hapjespan nodig.
- Een scherp mesje en een snijplank.
Bewaar tips
Fajita's zijn het lekkerst als je ze meteen opeet maar je kunt ze 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ik zou de tortilla's alleen pas op het laatste moment vullen.
Invriezen kan ook. Doe ze in een diepvrieszakje en bewaar ze ongeveer 3 maanden in de vriezer.
Als je ze wilt serveren laat je ze eerst even in de koelkast ontdooien en warm je ze op in de magnetron of in de oven.
Recept
Fajitas
Fajitas met kip is een snel eenpansgerecht. Deze wraps gevuld met malse kip en verse groente in een kruidige marinade zijn makkelijk en snel om te maken.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2-3 paprika's
- 2 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ eetlepel komijnzaad
- ¼ theelepel peper
- ¼ theelepel zout
- 8 medium tortilla's
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
- Begin met het in reepjes snijden van de kip. De kip kan je het beste in dunne reepjes snijden, zo is de kip lekker snel klaar.
- Doe de kruiden en de kipreepjes in een mengkom en meng het goed door elkaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip en de groente tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de groente schoon en snijdt ze in dunne reepjes.
- Haal de gebakken kipreepjes uit de pan en bak in de achtergebleven olie de groente een paar minuten tot ze zacht worden.
- Doe de kip weer in de pan en roer het even goed door elkaar.
- Verdeel het kipmengsel over de tortilla's en voeg hier nog wat van je favoriete toppings zoals tomaat, kaas or zure room aan toe.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 213Totale hoeveelheid vet: 5gVerzadigd vet: 1gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 3gCholesterol: 0mgNatrium: 307mgKoolhydraten: 37gVezels: 3gSuiker: 0gEitwit: 6g
Laat een reactie achter!