Met dit taco kruiden recept maak je snel de perfecte kruidenmix voor tacos. Deze kruiden zijn ook erg lekker in andere gerechten zoals burritos en fajitas!

Direct naar
Ingrediënten

Veel mensen kopen een zakje taco kruiden in de supermarkt maar wist je dat je ze met dit recept ook heel makkelijk zelf kan maken?
- Chilivlokken - voor een extra pittige mix kan je wat chilivlokken toevoegen. Net als in kerriepoeder is dit optioneel.
- Paprikapoeder - ik gebruik het liefst gerookte of pittige paprikapoeder als ik kruidenmixen maak. Als je liever milde taco kruidenmix gebruikt kan je natuurlijk ook sweet paprikapoeder gebruiken.
- Knoflookpoeder - knoflook en ui kunnen overheersen als je er te veel van in doet daarom zit er in mijn mix maar een halve theelepel.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je taco kruiden
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar.
- Giet alle kruiden in een leeg potje met deksel en bewaar de kruiden op een koele, donkere plek.
Tip: voeg een halve theelepel chilivlokken toe voor extra pittige tacokruiden!
Hoe gebruik je taco kruiden
Voor het maken van taco's voeg je ongeveer 2 eetlepels van deze kruidenmix en wat water aan 500 gram gehakt toe. Je kan eventueel nog een beetje water toevoegen als het gehakt te droog wordt.
Wat heb je nog meer nodig
- Een klein potje met deksel zoals oude lege kruidenpotjes of weckpotjes. Het is handig als je er een label op plakt zodat je de kruiden snel terug kan vinden.
- Om de kruiden in te mengen heb je een klein kommetje nodig.
Taco kruiden bewaren
Taco kruiden blijven goed afgesloten op een donkere plek zeker een jaar goed. Na een jaar kan je ze zeker nog gebruiken maar wordt de smaak minder sterk.

Taco kruiden
Met dit taco kruiden recept maak je snel de perfecte kruidenmix voor taco's. Deze kruiden zijn ook erg lekker in andere gerechten zoals burritos en fajitas!
Ingrediënten
- 1 eetlepel chilipoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel oregano
- ½ theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel chilivlokken *optioneel voor extra pittige taco kruiden
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar.
- Giet alle kruiden in een leeg potje met deksel en bewaar de kruiden op een koele, donkere plek.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 106Totale hoeveelheid vet: 5gVerzadigd vet: 2gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 2gCholesterol: 13mgNatrium: 286mgKoolhydraten: 10gVezels: 2gSuiker: 1gEitwit: 5g
Laat een reactie achter!