Gefrituurde uienringen of onion rings zijn onwijs lekker en makkelijk om te maken. Deze populaire snack eet je natuurlijk met een hamburger en patat!

Deze uienringen worden extra knapperig omdat je ze, na dat je de uien door het beslag hebt gehaald, een laagje paneermeel geeft. Dit hoeft niet maar het maakt ze wel extra lekker!
Om het helemaal af te maken serveer je uienringen natuurlijk met een zelfgemaakte hamburger, patat, Amerikaanse coleslaw en wat mayonaise of aïoli saus!
Direct naar
Ingrediënten
- Uien - voor uienringen kun je het beste grote gewone uien gebruiken. Deze kun je goed in mooie, ronde ringen snijden.
- Bloem - gewone witte tarwebloem is perfect voor dit recept.
- Olie - voor het frituren van uienringen kun je, net als voor oliebollen en aardappelkroketjes, het beste een neutrale olie zoals zonnebloemolie gebruiken. Na het bakken van onion rings moet je de olie wel weer vervangen omdat er veel paneermeel in de olie achter blijft.
- Paneermeel - voor extra knapperige uienringen krijgen deze ringen een laagje paneermeel of broodkruimels.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je gefrituurde uienringen
- Pel de uien en snij ze in ringen van ongeveer 1 cm dik.
- Haal de ringen uit elkaar en leg ze even apart.
- Strooi het paneermeel in een ruime ondiepe schaal en zet deze ook even apart.
- Doe de bloem, het bakpoeder, peper, zout en het paprikapoeder in een kom en meng het goed door elkaar.
- Voeg het water toe en meng het goed tot je een egaal beslag hebt.
- Haal een uienring door het beslag en leg hem op het paneermeel.
- Wentel de uienring met een vork door het paneermeel tot hij helemaal is bedekt met een egaal laagje. Maak er niet meer dan in een keer in de frituurpan passen!
- Laat hem voorzichtig in de hete olie zakken en bak de uienring in ongeveer 4 minuten goud bruin.
- Haal de uienringen uit de frituurpan en laat ze op wat keukenpapier goed uitlekken.
- Herhaal de vorige stappen tot alle uienringen op zijn.
Tip: voeg eens wat extra kruiden zoals uienpoeder, knoflookpoeder of peterselie aan het beslag toe!
Variaties
- Bier - vervang het water door donker bier!
- Pittig - voeg 1 theelepel chilipoeder of vlokken toe aan het beslag voor extra pittige uienringen.
- Kaas - een handje oude kaas of Parmezaanse kaas door het beslag is ook erg lekker! Zeker als je het water vervangt door bier.
Wat heb je nog meer nodig
- Een frituurpan met olie.
- Mengkom voor het beslag en een ondiepe schaal voor het paneermeel.
- Een schaal met wat keukenpapier om de uienringen in uit te laten lekken en wat extra vorkjes of satéstokjes om de uien mee door het beslag te halen zijn ook erg handig!
Uienringen bewaren
Uienringen zijn het lekkerst als je ze meteen na het bakken serveert. Je kunt ze eventueel 2 dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren, maar ze worden dan wel wat zachter. De uien kun je natuurlijk wel van te voren klaar zetten zodat je ze alleen nog maar hoeft te bakken.
Zelfgemaakte uienringen kun je ook in de vriezer bewaren. Ze blijven dan ongeveer 3 maanden goed. Warm ze daarna weer op in de oven, zo worden ze ook weer een beetje knapperig.
Recept
Uienringen
Gefrituurde uienringen of onion rings zijn onwijs lekker en makkelijk om te maken. Deze populaire snack eet je natuurlijk met een hamburger en patat!
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 150 gram bloem
- 200 ml water
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel paprika poeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- 150 gram paneermeel
Bereidingswijze
- Pel de uien en snij ze in ringen van ongeveer 1 cm dik.
- Haal de ringen uit elkaar en leg ze even apart.
- Strooi het paneermeel in een ruime ondiepe schaal en zet deze ook even apart.
- Doe de bloem, het bakpoeder, peper en zout en het paprikapoeder in een kom en meng het goed door elkaar.
- Voeg het water toe en meng het goed tot je een egaal beslag hebt.
- Haal een uienring door het beslag en leg hem op het paneermeel.
- Wentel de uienring met een vork door het paneermeel tot hij helemaal is bedekt met een egaal laagje. Maak er niet meer dan in een keer in de frituurpan passen!
- Laat hem voorzichtig in de hete olie zakken en bak de uienring in 4 minuten goud bruin.
- Haal de uienringen uit de frituurpan en laat ze op wat keukenpapier goed uitlekken,
- Herhaal de vorige stappen tot alle uienringen op zijn.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 20 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 0mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!