Dit recept voor milde kerriepoeder is makkelijk om te maken, goedkoop en perfect voor vlees, groente en rijst gerechten. Je maakt deze kerriepoeder in minder dan 5 minuten.

Als je de smaak te pakken hebt en je nog meer kruidenmixen wilt maken moet je zeker even bij mijn recepten voor Italiaanse kruiden en speculaaskruiden kijken.
Recepten voor curry zijn mega populair. Vooral in Engeland wordt dit veel gegeten. Het is dan ook niet zo gek dat je al sinds de 18e eeuw recepten voor Curry's in Engelse kookboeken tegenkomt. Curry, en daarmee ook kerriepoeder, werd pas echt populair nadat het bekend werd dat koningin Victoria van Engeland gek was op deze kruidige gerechten en deze dan ook het liefst elke dag at.
Direct naar
Ingrediënten
Er bestaan veel verschillende recepten voor kerriepoeder. De meeste bevatten net als deze mix komijn, kurkuma, koriander, gember, peper en cayennepeper. Andere bevatten ook specerijen als nootmuskaat en piment maar omdat ik dat niet echt lekker vind heb ik net zolang getest tot ik de perfecte mix had.
- Kurkuma - dit geeft kerriepoeder de intens gele kleur.
- Peper - ik gebruik zwarte peper om de mix een mild te houden. Je kan natuurlijk ook chili vlokken toevoegen voor wat meer pit.
- Gemberpoeder - geeft een frisse, zoete smaak aan de mix.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je kerriepoeder
- Doe alle specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet ze in een glazen potje (of gebruik een leeg kruidenpotje!!) en bewaar de mix op een koele droge plek.
Tip: Als je hele kruiden gebruikt die je zelf maalt word de mix nog beter van smaak!
Variatie
- Spicy - voeg wat chilivlokken toe!
- Kindvriendelijk - een beetje minder pit kan natuurlijk ook laat dan de chilipeper achterwegen
Wat heb je nog meer nodig?
- Een schaaltje om je kruiden in te mengen.
- Een glazen potje om het kerriepoeder in te bewaren.
- Maatlepeltjes om makkelijk de juiste hoeveelheid af te meten.
Hoe bewaar je kerriepoeder
Zelfgemaakte kruidenmixen kan je ongeveer een jaar bewaren. Na dit jaar kan je ze zeker nog gebruiken maar word de smaak langzaam wat minder.
Tips
Gebruik oude lege kruidenpotjes om je kerriepoeder in te bewaren! Dit bespaart je geld en ook nog eens beter voor het milieu.
Recept
Kerriepoeder
Dit recept voor milde kerriepoeder is makkelijk om te maken, goedkoop en perfect voor vlees, groente en rijst gerechten.
Ingrediënten
- 2 eetlepels gemalen korianderzaad
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 eetlepel gemberpoeder
- ½ eetlepel komijn
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Doe alle specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet ze in een glazen potje (of gebruik een leeg kruidenpotje!!) en bewaar de mix op een koele droge plek.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2Hoeveelheid per portie: Calorieën: 8Totale hoeveelheid vet: 0.2gCholesterol: 0mgNatrium: 6mgKoolhydraten: 1.7gVezels: 0.6gSuiker: 0.1gEitwit: 0.3g
Laat een reactie achter!