DIY Kerriepoeder

Kerriepoeder in een grijze kom

Dit recept voor milde DIY kerriepoeder is makkelijk om te maken, goedkoop en perfect voor vlees, groente en rijst gerechten.

Recepten voor curry zijn mega populair. Vooral in Engeland wordt dit veel gegeten. Het is dan ook niet zo gek dat je al sinds de 18e eeuw recepten voor Curry’s in Engelse kookboeken tegenkomt. Curry, en daarmee ook kerriepoeder, werd pas echt populair nadat het bekend werd dat koningin Victoria van Engeland gek was op deze kruidige gerechten en deze dan ook het liefst elke dag at.

Kerriepoeder op een lepeltje

Er bestaan veel verschillende recepten voor kerriepoeder. De meeste bevatten net als deze mix komijn, kurkuma, koriander, gember, peper en cayennepeper. Andere bevatten ook specerijen als nootmuskaat en piment maar omdat ik dat niet echt lekker vind heb ik net zolang getest tot ik de perfecte mix had.

Ingredienten die je nodig hebt

  • Kurkuma
  • Komijn
  • Korianderzaad
  • Peper
  • Cayennepeper
  • Gemberpoeder
  • Kaneel
Kerriepoeder in een grijze kom

Kerriepoeder

Prep Time: 5 minutes
Total Time: 5 minutes

Dit recept voor milde DIY kerriepoeder is makkelijk om te maken, goedkoop en perfect voor vlees, groente en rijst gerechten.

Ingredients

  • 2 eetl gemalen korianderzaad
  • 2 eetl kurkuma
  • 1/2 eetl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 eetl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel

Instructions

  1. Doe alle specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
  2. Giet ze in een glazen potje (of gebruik een leeg kruidenpotje!!) en bewaar de mix op een koele droge plek.

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *