Bij het maken van hamburgers kunnen hamburger kruiden natuurlijk niet ontbreken. Deze kruidenmix maak je met specerijen zoals paprikapoeder en bruine suiker.

Bij een BBQ hoort natuurlijk een broodje hamburger. Deze kruidenmix heeft de perfecte mix van zoete en pittige ingrediënten voor een heerlijke burger.
Hamburger kruiden zijn daarom de ideale smaakmaker voor je zelfgemaakte hamburgers.
Waar zelf hamburger kruiden maken?
Dit recept is niet alleen makkelijk om te maken maar is ook nog eens in een paar minuten klaar.
Je kunt deze hamburger kruiden zonder zout maken.
Het is dan wel belangrijk dat je de hamburgers voor het bakken aan beide kanten bestrooit met wat zout.
Ingrediënten
Paprikapoeder - voor het maken van deze hamburgerkruiden is gerookte paprikapoeder het lekkerst.
Deze geeft een licht gerookte smaak aan de kruidenmix wat goed bij een stoere burger past.
Chilipoeder - chilipoeder geeft wat pit aan je hamburgers. Je kunt dit ook weglaten.
Zout - normaal maak ik mijn kruidenmixen altijd zonder zout behalve deze.
Zout versterkt de smaak maar je zou het ook weg kunnen laten. Strooi dan voor het bakken wel een beetje zout op je hamburgers.
Bruine basterdsuiker - dit lijkt misschien een vreemd ingrediënt in een kruidenmix maar de suiker zorgt buiten een licht zoete smaak er voor dat je hamburgers een mooie kleur krijgen.
Je zou dit net als het zout ook weg kunnen laten.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereidingswijze
Doe alle kruiden, specerijen en de suiker in een kom en meng het goed door elkaar.
Giet de kruiden in een leeg potje met deksel en bewaar het op een koele, donkere plek.
Tip: basterdsuiker kan gaan klonteren. Roer de mix goed door voor je het gebruikt.
Hoe gebruik je hamburger kruiden
Dit hamburger kruiden recept is genoeg voor 3 porties.
Voeg 1 eetlepel van deze kruiden aan 500 gram gehakt toe en kneed ze er goed door.
Maak 4-5 hamburgers en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten tot ze gaar zijn.
Serveer ze met een broodje en bijvoorbeeld sla en gekarameliseerde uien en wat mayonaise.
Wat heb je nog meer nodig
- Een leeg potje met deksel om de hamburgerkruiden in te bewaren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een klein weckpotje of leeg kruidenpotje.
- Een klein schaaltje om de kruiden in te mengen.
Bewaar tips
Hamburger kruiden blijven op een koele, donkere plek ongeveer een jaar goed.
Je kunt ze na een jaar nog wel gebruiken maar de smaak wordt langzaam minder.
Meer lekkere kruidenmixen
Recept
Hamburger kruiden
Bij het maken van hamburgers kunnen hamburger kruiden natuurlijk niet ontbreken. Deze kruidenmix maak je met specerijen als paprikapoeder en bruine suiker.
Ingrediënten
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel chili peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
- Doe alle kruiden, specerijen en de suiker in een kom en meng het goed door elkaar.
- Giet de kruiden in een leeg potje met deksel en bewaar het op een koele, donkere plek.
Opmerkingen
Gebruik ongeveer 1 flinke eetlepel hamburger kruiden voor 500 gram gehakt voor de lekkerste hamburgers.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 3 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 94Totale hoeveelheid vet: 6gVerzadigd vet: 2gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 2gCholesterol: 17mgNatrium: 329mgKoolhydraten: 5gVezels: 0gSuiker: 1gEitwit: 6g
Laat een reactie achter!