Churros zijn een Spaanse snack van gefrituurd deeg wat in suiker wordt gerold. Het beslag maak je met een mengsel van bloem, water, boter en ei.

Om ze hun traditionele geribbelde buitenkant te geven heb je natuurlijk een gekarteld spuitmondje nodig. Al je die niet hebt is dat natuurlijk ook niet erg. Je kan ze zelfs met een diepvrieszakje waar je een punt af knipt maken!
Direct naar
Ingrediënten
- Olie - net als voor het bakken van donuts en oliebollen is olie met een neutrale smaak zoals zonnebloemolie het beste.
- Suiker - voor de kaneelsuiker kan je het beste fijne kristalsuiker gebruiken. Deze is net iets minder grof dan gewone suiker.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onder aan deze post!
Benodigdheden
- Een frituurpan met olie.
- Steelpan met een houten lepel en een mengkom om het beslag in te maken.
- Een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van ongeveer 1 cm.
- Een schaar. Dit lijkt misschien een beetje vreemd maar het losmaken van de churros gaat op deze manier het beste.
Bewaar tips
Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst maar je kan ze buiten de koelkast ongeveer 2 dagen bewaren.
In de vriezer blijven ze ongeveer 3 maanden goed. Verdeel ze na het afkoelen in porties en doe ze in diepvrieszakjes voor je ze in de vriezer legt.
Als ze de churros wilt opwarmen kan je dit het beste in een oven doen. Leg ze ongeveer 5 minuten in een op 180 °C verwarmde oven.
Tip: serveer er wat zelfgemaakte chocoladesaus bij!
Recept
Churros
Churros zijn een Spaanse snack van gefrituurd deeg wat in suiker wordt gerold. Het beslag maak je met een mengsel van bloem, water, boter en ei.
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 50 gram boter
- 200 ml water
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Laat in een steelpan de boter samen met het water, de suiker en het zout smelten.
- Voeg in 1 keer de bloem toe en blijf roeren tot het van de pan loslaat en je een deeg bal hebt.
- Zet het vuur uit en laat het beslag in een mengkom afkoelen.
- Roer een voor een de eieren door het deeg. Dit zal eerst lastig gaan maar met een beetje geduld lukt het echt. Dit kan je met een handmixer doen maar dat is niet echt nodig. Met een houten lepel lukt het ook.
- Meng ondertussen de suiker voor de kaneelsuiker met de kaneel en zet het apart.
- Verwarm de olie tot 180 °C.
- Doe het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Als niet alles er in een keer in past kan je het in delen doen.
- Spuit voorzichtig wat van het beslag in de hete olie en knip het los met een schaar. Je kan dit eventueel ook met een mesje doen maar met een schaar gaat dit het beste. Een churro is ongeveer 9-10 cm.
- Bak de churros in ongeveer 4-5 minuten mooi goudbruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de hete olie en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
- Rol de nog warme churros door wat kaneel suiker en serveer ze met wat chocoladesaus.
Opmerkingen
* Serveer churros met wat (zelfgemaakte) chocoladesaus of een beetje Nutella of hazelnotenpasta van bijvoorbeeld Bonne Maman. Als je de hazelnotenpasta iets verwarmt wordt hij een beetje vloeibaar!
* Het beslag moet langzaam van de lepel af vallen maar moet toch nog wat stevig zijn. Mocht het te dik zijn kan je eventueel nog wat ei of water toevoegen.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 2mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!