Zelf shoarma kruiden maken is leuk om te doen en ook nog eens snel klaar. Deze kruidenmix gebruik je natuurlijk voor shoarma, maar is ook lekker in stoofschotels of groente gerechten.

Deze kruidenmix gebruik je natuurlijk voor een broodje shoarma, maar je kunt er nog veel meer mee. Gebruik deze mix bijvoorbeeld eens als smaakmaker in een aardappelschotel.
Direct naar
Ingrediënten

Paprikapoeder - als ik mijn eigen kruidenmix maak, gebruik ik het liefst pittig paprikapoeder van La Chinata. Dit paprikapoeder wordt in Spanje geproduceerd en heeft net iets meer smaak dan andere merken.
Knoflookpoeder - knoflookpoeder ruikt misschien sterk maar het geeft een subtiele knoflooksmaak aan je shoarma. Je kunt ook wat minder toevoegen als je het toch te sterk vind.
Zout - dit is optioneel en hoeft er niet per se in. Ik voeg meestal wat zeezout toe aan mijn mix maar je kunt dit ook tijdens het koken toevoegen of zelfs helemaal weglaten.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je shoarma kruiden
Ik heb er voor gekozen om deze shoarma kruiden met gemalen kruiden te maken. Dit maakt het maken van je eigen kruidenmix extra makkelijk en is het nog sneller klaar.
Ik voeg altijd een beetje zout toe aan dit recept, maar maak je liever shoarma kruiden zonder zout kun je het ook weg laten.
Hoe gebruik je shoarma kruiden
Als ik shoarma maak, gebruik ik ongeveer 2-3 eetlepels shoarma kruiden per 500 gram vlees. Je kunt dit natuurlijk naar smaak aanpassen door meer of minder kruidenmix toe te voegen.
Proef als het vlees gaar is altijd even of er genoeg zout of peper in zit.
Benodigdheden
- Een schaaltje om de kruiden en specerijen in te mengen.
- Kleine kruidenpotjes om de shoarma kruiden in te bewaren. Ik gebruik er meestal oude lege kruidenpotjes voor, maar mini weckpotjes zijn ook heel leuk.
Bewaar tips
Zelfgemaakte kruidenmixen blijven ongeveer 1 jaar goed als je ze op een koele donkere plek bewaard. Na dat jaar kun je ze zeker nog gebruiken alleen wordt de smaak langzaam een beetje minder.

Meer kruidenmixen om zelf te maken
Recept

Shoarma kruiden
Zelf shoarma kruiden maken is leuk om te doen en ook nog eens snel klaar. Deze kruidenmix gebruik je natuurlijk voor shoarma, maar is ook lekker in stoofschotels of groente gerechten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
- Doe alle kruiden en specerijen in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
- Giet het kruidenmengsel voorzichtig in een glazen potje en bewaar het op een koele donkere plek.
Opmerkingen
- Je kunt deze mix ook zonder zout maken. Laat het zout dan weg en voeg later tijdens het koken wat zout naar smaak toe.
- De voedingswaarde is voor het hele recept.
Voedingswaarde informatie:
Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 89Totale hoeveelheid vet: 2.3gVerzadigd vet: 0.5gCholesterol: 0mgNatrium: 13mgKoolhydraten: 19gVezels: 8.8gSuiker: 1.9gEitwit: 3.1g
Ivan zegt
Staat er mogelijk een fout in de ingrediënten? Er staat '2 eetlepels paprikapoeder of oregano'. Klopt dit wel? Het lijkt me niet dat je die twee ingrediënten onderling kunt vervangen.
Maayke zegt
Hoi Ivan. Goed gezien dat klopt inderdaad niet! Ik heb het aangepast.