Chili con carne kruiden is een pittige kruidenmix om zelf chili con carne te maken. Deze mix is in minder dan 5 minuten klaar en je hebt er maar een paar simpele ingrediënten voor nodig.

Door zelf kruidenmixen te maken kun je makkelijk de smaak aanpassen naar hoe jij het het lekkerst vindt.
Voeg bijvoorbeeld een swap extra chili volken toe als je van pittig houdt.
Alle ingrediënten voor deze mix zijn gewoon in de supermarkt te koop dus je hoeft er niet voor naar een speciale winkel.
Tip: Mocht je een voorraadje willen maken is het vaak voordeliger om de kruiden en specerijen op de markt of online te kopen!
Het is ook fijn dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je toevoegt.
Voeg je liever geen zout aan de mix toe? Laat het dan weg en voeg de zout naar smaak tijdens het koken toe.
Hoe gebruik je deze chili con carne kruiden?
Als ik chili con carne maak, gebruik ik ongeveer 2-3 eetlepels in een recept voor vier personen.
Je kunt dit makkelijk naar smaak aanpassen door meer of minder kruiden toe te voegen.
Dit recept is genoeg om een keer voor 4 personen chili con carne te maken, maar je kunt het recept makkelijk verdubbelen als je meer nodig hebt of als je een voorraadje wilt maken.
Benodigdheden
- Lege kruidenpotjes met deksel. Je kunt hier oude lege kruidenpotjes gebruiken of koop er kleine weckpotjes voor. Het is handig als er een label bij zit zo vergeet je nooit welke kruidenmix er in de potjes zitten.
- Een schaaltje om de kruiden in te mengen.
Bewaar tips
Zelfgemaakte kruidenmix kun je ongeveer een jaar op een koele donkere plek bewaren.
Na dat jaar is de mix zeker nog te gebruiken, maar de smaak wordt dan langzaam wat minder.
Meer kruidenmixen om zelf te maken

Chili con carne kruiden
Chili con carne kruiden is een pittige kruidenmix om zelf Chili con carne te maken. Deze mix is in minder dan 5 minuten klaar en je hebt er maar een paar simpele ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kaneel
- 3 theelepels oregano
Bereidingswijze
- Doe alle kruiden en specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet de chili con carne kruiden in een leeg kruidenpotje met deksel en bewaar de kruiden op een koele donkere plek.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 8Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 1mgKoolhydraten: 2gVezels: 1gSuiker: 0gEitwit: 0g
Bas zegt
In het recept staat wel dat je eetlepels gebruikt voor 4 personen, maar niet hoeveel.
Maayke zegt
Hoi Bas! Goed gezien ik heb het inmiddels aangepast.