Deze speculaas truffels staan erg leuk op tafel tijdens pakjesavond en je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Je kan deze truffels natuurlijk ook met pepernoten maken.

Het is altijd erg leuk om iets speciaals op tafel te zetten tijdens de Sinterklaas tijd. Deze speculaas truffels zijn makkelijk om te maken en staan net als mijn speculaas tiramisu recept binnen no time op tafel.
De speculaas truffels met witte chocolade decoreerde ik met verkruimelde schuimpjes en pure chocolade.
Direct naar
Ingrediënten
- Speculaas - ik gebruikte bakkers speculaas voor dit recept maar het is ook super lekker om speculaas met amandelen te gebruiken.
- Roomkaas - gebruik een naturel roomkaas zonder kruiden. Mon chou en mascarpone werken ook erg goed.
- Chocolade - gebruik een goede kwaliteit chocolade voor deze truffels.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je speculaas truffels

- Verkruimel de speculaasjes of pepernoten in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze fijn met een deegroller.
- Doe de speculaaskruimels in een kom en voeg de mascarpone toe.
- Roer het goed door elkaar en maak er ongeveer16 bolletjes van.
- Zet de speculaas bolletjes 1-2 uur in de koelkast om op te stijven.

- Smelt 75 gram van de chocolade au bain marie. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt! Haal de chocolade van het vuur en doe nu de overgebleven 25 gram bij de gesmolten chocolade en roer het goed door tot je een egale massa hebt.
- Haal de speculaas bolletjes met een vork door de chocolade en laat het teveel aan chocolade van de speculaastruffels afdruippen.
- Leg de speculaastruffels op een stuk bakpapier en decoreer ze met speculaaskruimels.
- Laat de truffels op het bakpapier liggen tot de chocolade hard is. Dit gaat het snelst wanneer je de truffels even in de koelkast zet.
Tip: decoreer de speculaas truffels met speculaaskruimels of in stukjes gesneden schuimpjes!
Variaties
- Pepernoten - vervang de speculaasjes door pepernoten voor heerlijke pepernoten truffels.
- Speculoos - je kan met dit recept natuurlijk ook speculoos truffels maken!
- Licor 43 - wordt niet alles een beetje beter met licor 43? Voeg 2 eetlepels aan het speculaas mengsel.
Kijk ook eens bij mijn recept voor chocolade karamel truffels!
Wat heb je nog meer nodig?
- Een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje.
- Mengkommen.
- Een steelpan met een vuurvaste schaal of au bain marie pannetje.
- Bakpapier.
Speculaas truffels bewaren
Koelkast: speculaastruffels blijven in de koelkast ongeveer een week goed. Haal ze voor het serveren uit de koelkast, ze worden dan wel iets zachter.
Vriezer: in de vriezer blijven ze ongeveer 3 maanden goed. Haal ze de avond voor je ze wilt serveren uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar vast vriezen!

Speculaas truffels
Deze speculaas truffels staan erg leuk op tafel tijdens pakjesavond en je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Je kan deze truffels natuurlijk ook met pepernoten maken.
Ingrediënten
- 200 gram speculaas
- 75 gram roomkaas
- 100 gram chocolade
Bereidingswijze
- Verkruimel de speculaasjes of pepernoten in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze fijn met een deegroller.
- Doe de speculaaskruimels in een kom en voeg de mascarpone toe.
- Roer het goed door elkaar en maak er ongeveer16 bolletjes van.
- Zet de speculaas bolletjes 1-2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Smelt 75 gram van de chocolade au bain marie. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt! Haal de chocolade van het vuur en doe nu de overgebleven 25 gram bij de gesmolten chocolade en roer het goed door tot je een egale massa hebt.
- Haal de speculaas bolletjes met een vork door de chocolade en laat het teveel aan chocolade van de speculaastruffels afdruippen.
- Leg de speculaastruffels op een stuk bakpapier en decoreer ze met speculaaskruimels.
- Laat de truffels op het bakpapier liggen tot de chocolade hard is. Dit gaat het snelst in de koelkast.
Laat een reactie achter!