Italiaanse kruiden maken is in een paar minuten gedaan. Het is een mengsel van kruiden zoals oregano, tijm en basilicum en het is perfect voor pastasaus of in een marinade voor vlees of groenten!

Italiaanse kruiden zijn een mengsel van kruiden die Italiaanse recepten hun kruidige smaak geven. Het is bijna altijd een mengsel van oregano, marjolein, tijm, rozemarijn, basilicum, en soms ingrediënten zoals knoflookpoeder, chilivlokken, en peterselie.
Je kunt een halve theelepel zout toevoegen als je wilt, maar ik voeg het zout altijd later toe tijdens het koken om er zeker van te zijn dat er niet te veel zout in het gerecht zit.
Zelfgemaakte kruidenmixen zijn niet alleen een stuk lekkerder ze zijn ook nog eens super eenvoudig om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in een kom goed door elkaar mengen en ze te bewaren in een luchtdichte (glazen) potje.
Ik vind het leuk om oude kruidenpotjes te hergebruiken voor mijn zelfgemaakte kruidenmixen, dit bespaart geld en is beter voor het milieu.
Direct naar
Ingrediënten

- Oregano - oregano wordt vaak gebruikt in mediterrane recepten. Het heeft een licht bittere en een beetje muntachtige smaak.
- Basilicum - basilicum heeft een zoet aroma en wordt vaak gebruikt in Italiaanse recepten zoals Caprese salade en pizza.
- Rozemarijn - rozemarijn is een lid van de muntfamilie. Deze geurige blaadjes worden over de hele wereld gebruikt in kruidenmengsels of thee.
- Tijm - tijm is een geurig, houtig kruid dat wordt gebruikt in mediterrane recepten zoals stoofschotels en pastasaus.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je Italiaanse kruiden
- Doe alle kruiden in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet de kruidenmix in een leeg potje met een deksel, bijvoorbeeld een klein weckpotje of een leeg oud kruidenpotje en bewaar het op een koele, donkere plek.
Tip: op de markt kUn je vaak heel voordelig grote hoeveelheden kruiden en specerijen kopen!
Wat heb je nog meer nodig
- Een leeg potje om de kruiden in te bewaren. Kleine weckpotjes zijn altijd erg leuk om je kruiden in te bewaren!
- Klein schaaltje om de Italiaanse kruiden in te mengen.
Italiaanse kruiden bewaren
Je kunt je zelfgemaakte kruiden meer dan een jaar op een koele, donkere plaats bewaren. Daarna begint de smaak van je kruidenmengsel minder te worden.
Tips
- Bewaar lege kruidenpotjes om je zelfgemaakte Italiaanse kruiden in te bewaren. Dit bespaard geld en is beter voor het milieu!
- Je kunt je zelfgemaakte kruiden meer dan een jaar op een donkere plaats bewaren. Daarna begint de smaak van je kruidenmengsel minder te worden.
- Je kunt wat zout of chilivlokken toevoegen, maar ik doe dat liever wat later tijdens het koken.
- Als je graag verse kruiden gebruikt, kun je dit recept ook gewoon gebruiken. Zorg er alleen voor dat je de kruiden goed wast en gebruik iets meer dan wanneer je gedroogde kruiden gebruikt. Voeg zachte kruiden zoals basilicum en oregano iets later toe, deze verliezen sneller hun smaak.
- Als je een grotere hoeveelheid wilt maken verdubbel je gewoon het recept!
Meer kruidenmixen om zelf te maken

Italiaanse kruiden
Italiaanse kruiden zijn een mengsel van kruiden zoals oregano, tijm en basilicum. Je maakt deze mix in een paar minuten en het is perfect voor pastasaus of in een marinade voor vlees of groenten!
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel oregano
- 1 eetlepel basilicum
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 eetlepel tijm
Bereidingswijze
- Doe alle kruiden in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet het mengsel in een glazen potje en bewaar ze op een donkere plek.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 1Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 0mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!