Deze nasikruiden mix is perfect als je zonder pakjes en zakjes wilt koken. Dit recept maak je binnen 5 minuten en je hebt er maar een paar specerijen voor nodig.

In kant en klare nasi kruiden zit vaak veel zout. Persoonlijk vind ik het prettiger om zelf zout toe te voegen aan mijn gerechten en dat is ook de reden waarom ik ben begonnen om zelf kruidenmengsels te maken.
Alle specerijen voor deze kruidenmix zijn gewoon te koop bij de supermarkt daardoor is dit recept snel en makkelijk te maken.
Deze nasikruiden zijn genoeg voor 1 nasi recept voor 4 personen. Heb je meer nodig? Je kan de hoeveelheden erg makkelijk aanpassen.
Bereiding
- Doe alle kruiden en specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet de nasikruiden in een leeg potje met deksel en Bewaar de kruiden op een koele donkere plek.
Hoe moet je nasi kruiden gebruiken
Hoeveel van deze kruidenmix je nodig hebt hangt natuurlijk af van hoe pittig je je eten wilt maken. Ik hou meestal aan dat ik 2 flinke eetlepels per 4 personen nodig heb.
Wat heb je nog meer nodig
- Kruidenpotjes - kleine glazen kruidenpotjes met een label zijn perfect om je nasi kruiden in te bewaren. Je kan hiervoor ook oude lege kruidenpotjes of kleine weckpotjes gebruiken.
- Een klein kommetje met een lepel om de specerijen in de mengen.
- Als je hele, ongemalen kruiden gebruikt dan is het handig om een vijzel of koffiemolentje te hebben.
Bewaar tips
zelfgemaakte kruiden blijven minstens een jaar goed als je ze lichtdicht verpakt en op een donkere plek bewaard. Je kan ze na dat jaar natuurlijk nog gebruiken maar de smaak wordt dan langzaam minder.
Recept

Nasi kruiden
Deze nasikruiden mix is perfect als je zonder pakjes en zakjes wilt koken. Dit recept maak je binnen 5 minuten en je hebt er maar een paar specerijen voor nodig.
Ingrediënten
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel gember
- ½ theelepel koriander poeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel citroengras (sereh)
- ½ theelepel knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Doe alle kruiden en specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Giet de nasikruiden in een leeg kruidenpotje met deksel en bewaar de kruiden op een koele donkere plek.
Opmerkingen
* Dit recept is genoeg om voor 4 personen nasi te koken.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0
Aad zegt
Dag Maayke,
Glutenvrij en vegan ga er maar aanstaan. Hoewel winkels er steeds meer op inspelen en geschikte producten beschikbaar komen blijft het lastig. Dus koken wij veel met losse kruiden. Fijn dat recepten voor kruidenmixen dan beschikbaar zijn. Dank!
Hartelijke groet en succes,
Aad
Maayke zegt
Hallo Aad,
Graag gedaan! Ik kan me goed voorstellen dat het lastig kan zijn om glutenvrij en vegan te koken daarom test ik vaak of mijn recepten ook met een alternatief te maken zijn.