• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
Nutmeg & Vinegar logo
  • Home
  • Recepten
  • Over mij
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
  • Home
  • Recepten
  • Over mij
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Home
    • Recepten
    • Over mij
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Home » BBQ

    6x de lekkerste BBQ sausjes

    Geplaatst: jul 4, 2022 · Laatste update: jul 5, 2022 door Maayke · Deze post kan affiliate links bevatten ·

    • Share
    • Tweet

    BBQ sausjes maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk kun je snel een kant-en-klare fles kopen, maar zelf maken is vaak sneller en zeker een stuk lekkerder.

    5 makkelijke sausjes voor bij de bbq

    Een BBQ draait vaak om het vlees wat er op de grill ligt, maar ik vind de sausjes net zo belangrijk.

    Makkelijke BBQ sauzen

    De sausjes op mijn blog zijn stuk voor stuk makkelijk om te maken zonder ingewikkelde ingrediënten waarvoor je alsnog naar de supermarkt met gaan. Oké de kruidenboter is technisch gezien geen saus maar ik vind dat hij zeker niet tijdens een BBQ mag ontbreken.

    Welk sausje moet er bij jou zeker op tafel staan bij een BBQ?

    Totale tijd 10 minuten Opbrengst 250 gram

    Kruidenboter

    Oke niet echt een sausje maar wel erg lekker. Zelf kruidenboter maken met gedroogde kruiden is ook nog eens super makkelijk. Het staat binnen 10 minuten op tafel en is lekker op stofbrood of bij een stuk vlees.

    Totale tijd 5 minuten Opbrengst 1 schaaltschaaltj

    Zelf cocktailsaus maken met yoghurt

    Zelf cocktailsaus maken met yoghurt in plaats van mayonaise is snel gedaan en door de yoghurt is deze saus een stuk minder vet. Deze gezonde cocktailsaus maak je binnen 10 minuten.

    Totale tijd 10 minuten Opbrengst 250 ml

    Knoflooksaus

    Zelf knoflooksaus maken doe je met verse knoflook en Griekse yoghurt. Deze romige saus is erg lekker bij shoarma en natuurlijk bij een barbecue!

    Totale tijd 10 minuten Opbrengst 400 ml

    Tzatziki

    Zelf tzatziki maken is super makkelijk. Deze frisse, romige saus maak je met komkommer Griekse yoghurt en past perfect bij souvlaki en pitabrood.

    Opbrengst 250 ml

    Mayonaise maken

    Zelf mayonaise maken is zo gedaan en zo veel lekkerder dan uit de supermarkt. Deze frisse, romige saus is erg lekker bij patat of in een eiersalade.

    Totale tijd 5 minuten Opbrengst 1 schaaltje

    Aioli

    Aioli is een romige saus gemaakt met knoflook en olijfolie en staat binnen 10 minuten op tafel. Deze Spaanse saus doet het altijd goed op stokbrood.

    Meer recepten zoals deze

    • Een overhead shot van een salade op een bord
      Broccoli salade
    • een foto met 4 zomer salades en tekst
      10x zomerse salades
    • vis spiesjes op een wit bord
      Zalmspiesjes
    • Muhammara in een zwarte schaal op een grijze achtergrond
      Muhammara
    • Share
    • Tweet

    Lees Interacties

    Laat een reactie achter! Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Primaire Sidebar

    Maayke van Nutmeg&Vinegar in Glasgow

    Hoi welkom op Nutmeg & Vinegar! Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Ik ben Maayke en hier deel ik mijn favoriete en makkelijke recepten.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • koude salade met pasta, kip, pesto en zongedroogde tomaatjes
      Koude pasta salade met kip en pesto
    • gezonde pannenkoeken met appel
      Havermout pannenkoeken zonder banaan
    • gesneden komkommer in een glazen pot met zoetzure dressing
      Zoetzure komkommer salade
    • Sperziebonen koken in een blauwe schaal
      Sperziebonen koken

    Footer

    ↑ back to top

    About

    • Over mij
    • Samenwerken
    • Omrekentabel cups

    Nieuwsbrief

    • Mis nooit meer een recept! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

    Contact

    • Contact
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright © 2023 Nutmeg & Vinegar