Deze alcoholvrije citroen tiramisu met lemon curd is een fris dessert gemaakt met lange vingers en mascarpone. Deze frisse tiramisu staat met Pasen erg leuk op tafel!

Direct naar
Waarom dit het lekkerste paas dessert is
- Door de frisse gele kleur is het een echte eyecatcher op de paastafel.
- Er zit geen alcohol of rauwe eieren in dus kinderen en zwangere vrouwen kunnen er ook van genieten.
- Je kan dit nagerecht heel goed een dag eerder maken waardoor je met Pasen meer tijd hebt om leuke dingen te doen.
Ingrediënten
Lemon curd - zelfgemaakte lemon curd is een stuk lekkerder dan een potje uit de supermarkt en ook nog eens heel makkelijk om te doen!
Gebruik wel verse biologische citroenen als je het gaat maken. Zo weet je zeker dat je zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen krijgt.
Langevingers - deze knapperige koekjes horen natuurlijk echt bij een tiramisu. In plaats van in koffie dompel je ze voor dit recept in wat citroensap of limonchello.
Citroensap - omdat ik deze tiramisu alcoholvrij wilde maken heb ik er voor gekozen om de langevingers in citroensap met wat suiker en water te dopen. Je kan dit natuurlijk ook vervangen door een beetje limonchello!
Net als voor de lemon curd kan je voor het citroenmengsel ook het beste vers sap gebruiken. Dat is veel lekkerder dan citroensap uit een flesje.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereiding
Klop de slagroom met 3 eetlepels suiker stijf en roer hier de helft van de lemon curd door. Roer in een andere kom de mascarpone los en meng dit voorzichtig met de slagroom.
Pers de citroen uit en roer dit samen met het water en 1 eetlepel suiker tot de suiker is opgelost.
Doop de langevingers in het citroenwater en bedek er de bodem van een schaal van 20x20 mee.
Verdeel de helft van de slagroom over de langevingers en smeer hier de helft van de overgebleven lemon curd over.
Herhaal de laatste twee stappen en zet de citroen tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Mijn tips voor dit recept
- Niet te lang weken. Laat de langevingers niet te lang in de citroenlimonade liggen, dan worden ze te zacht.
- Koude slagroom. Zorg er voor dat je slagroom niet te warm is. Het beste kan je het meteen uit de koelkast gebruiken, zo klopt het sneller op.
- Mix niet te lang. Klop de mascarpone en de slagroom niet te lang. Voor je het weet heb je boter.
- Maak het van te voren. Ik vind tiramisu en dag later vaak nog lekkerder! De smaken kunnen zich dan goed ontwikkelen en de slagroom met mascarpone heeft dan genoeg tijd om op te stijven.
Benodigdheden
- Een ruime schaal om de citroen tiramisu in te maken.
- Mengkommen met een garde om de slagroom en de mascarpone in los te kloppen.
- Klein schaaltje om de langevingers in de limonade te kunnen dopen.
Bewaar tips
In de koelkast blijft het ongeveer 2-3 dagen goed. Ik raad het niet aan om in te vriezen.
Kijk ook eens bij mijn andere Paasrecepten!
Recept
Citroen tiramisu met lemon curd
Deze alcoholvrije citroen tiramisu met lemon curd is een fris dessert gemaakt met lange vingers en mascarpone. Deze frisse tiramisu staat met Pasen erg leuk op tafel!
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 1 pak lange vingers
- 1 citroen, geperst
- ½ pot lemon curd
- 4 eetlepels suiker
- 100 ml water
Bereidingswijze
- Klop de slagroom met 3 eetlepels suiker stijf en roer hier de helft van de lemon curd door. Roer in een andere kom de mascarpone los en meng dit voorzichtig met de slagroom.
- Pers de citroen uit en roer dit samen met het water en 1 eetlepel suiker tot de suiker is opgelost.
- Doop de lange vingers in het citroenwater en bedek er de bodem van een schaal van 20x20 mee.
- Verdeel de helft van de slagroom over de lange vingers en smeer hier de helft van de overgebleven lemon curd over.
- Herhaal de laatste twee stappen en zet de citroen tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Opmerkingen
- Als je deze citroen tiramisu niet voor kinderen maakt kan je de lange vingers ook in een beetje Limoncello dopen.
- Als je individuele tiramisu wilt maken gebruik je voor elke laag 3 lange vingers per persoon.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 368Totale hoeveelheid vet: 33gVerzadigd vet: 20gTransvet: 1gOnverzadigd vet: 10gCholesterol: 126mgNatrium: 328mgKoolhydraten: 15gVezels: 0gSuiker: 14gEitwit: 4g
Laat een reactie achter!