Appelmoes

Appelmoes

Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk en omdat je er geen of minder suiker aan toe voegt vaak ook een stuk gezonder!

Voor deze appelmoes heb je maar een paar ingrediƫnten nodig. Ik gebruik altijd wat zoetere appels zoals Elstar of Fuji omdat ik zo min mogelijk suiker of andere zoetstof wil toevoegen. Mijn moeder maakte het toen ik klein was ook altijd met Elstars en deze vind ik nog steeds het lekkerst! Als je de appelstukjes stoomt in plaats van kookt in een laagje water worden ze nog zoeter!

Je hebt ook wat water en als je dat lekker vind wat kaneel nodig. Natuurlijk kan je als de appels gekookt zijn nog wat suiker toevoegen maar proef dan even voor dat je de suiker er door roert, niet elke appel is even zoet.

Het is ook erg lekker, zeker rond november en december, om er wat speculaas of pumpkin spice kruiden door te doen!

Gesneden appels voor appelmoes

Wat kan ik allemaal doen met appelmoes?

Ik eet appelmoes het liefst als het nog warm is maar er is zo veel meer dat je er mee kan doen! Gebruik het bijvoorbeeld eens in cakes of cupcakes, in appelpannenkoeken of roer eens wat door je havermout in de ochtend.

Ingredienten voor eigen gemaakte appelmoes

Ingredienten die je nodig hebt

  • Appels
  • Water
  • Kaneel of speculaaskruiden *optioneel
  • Suiker *optioneel
  • Citroensap *optioneel, zo blijft de appelmoes mooi geel en krijgt het een iets frissere smaak.
Welke appels kan ik gebruiken?

Je kan elke appel gebruiken die je lekker vind. Hoe zoeter de appel hoe minder zoetstof je hoeft toe te voegen

Kan ik appelmoes ook invriezen?

Ja hoor. Laat de appelmoes helemaal afkoelen en verdeel het over diepvrieszakjes of bakjes voor je het in de vriezer doet. Je kan de moes zo ongeveer drie maanden bewaren.

Hoe lang blijft de appelmoes goed?

Je kan het een paar dagen in de koelkast bewaren of ongeveer 3 maanden in de vriezer.

Is appelmoes ook geschikt voor baby’s?

Ja! Maak de appelmoes wel zonder suiker en kruiden als je het voor (kleine) baby’s maakt.

Andere basis recepten die ik denk dat je erg leuk gaat vinden

Speculaas kruiden

Gezouten karamelsaus

Appeltaart

Appelmoes

Appelmoes

Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 25 minutes

Super makkelijke, suikervrije appelmoes

Ingredients

  • 6 middel grote appels, Ik gebruik altijd Elstars
  • 100 ml water
  • 1 eetl suiker *optioneel
  • 1 tl kaneel *optioneel
  • 1 eetl citroensap of azijn *optioneel

Instructions

  1. schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in stukjes.
  2. Doe de appels samen met het water in een pan en breng het aan de kook. Als je kaneel, suiker en/of citroensap gebruikt dan voeg je dat ook bij deze stap toe,
  3. Laat de appels ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de appels of prak ze fijn met een vork.

Notes

Als je een zoete appel zoals de Elstar gebruikt heb je eigenlijk geen suiker meer nodig!

Nutrition Information:
Yield: 4 Serving Size: 1
Amount Per Serving: Calories: 24Total Fat: 0gSaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gUnsaturated Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 2mgCarbohydrates: 6gFiber: 1gSugar: 4gProtein: 0g

Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *