Ga terug
+ servings

Kerriepoeder

Dit recept voor milde kerriepoeder is makkelijk om te maken, goedkoop en perfect voor het op smaak brengen van vlees, groente en rijst gerechten. Je maakt deze kerriepoeder in minder dan 5 minuten en met maar een paar basis specerijen die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Recept afdrukken
Kerriepoeder in een grijze kom.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gemalen korianderzaad
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel komijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Doe alle specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar.
  • Giet ze in een glazen potje (of gebruik een leeg kruidenpotje!!) en bewaar de mix op een koele droge plek.

Voedingswaarde

Calorieën: 4kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 0.1g | Vet: 0.1g | Verzadigd vet: 0.02g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.03g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.1g | Natrium/Zout: 3mg | Kalium: 23mg | Vezels: 0.4g | Suiker: 0.03g | Vitamine A: 52IU | Vitamine C: 0.2mg | Calcium: 7mg | Ijzer: 0.3mg
Porties: 6 eetlepels
calorieën: 4kcal
Auteur: Maayke