Broccoli koken is helemaal niet moeilijk en snel gedaan. Deze gezonde groente is perfect voor het maken van soep en voor pasta of roerbakken.

Broccoli is een veelzijdige groente en het is ook nog eens erg gezond! Deze groene groente zit vol vitamine C en bètacaroteen wat goed is voor je weerstand.
Je kunt deze groente natuurlijk met wat aardappelen en vlees serveren, maar je kunt er zo veel meer mee! Denk behalve soep ook eens aan een salade of maak er een gezonde pesto van.
De stam van de broccoli kun je ook in recepten verwerken. Ik gebruik hem het liefst als ik broccolisoep maak, maar je kunt de stronk ook omtoveren tot een dip of broccoli rijst!
Omdat deze groente neutraal van smaak is en vol met vitamine zit is hij, zeker gestoomd, ook heel geschikt als eerste hapje voor je baby.
Kook de groente dan in 6 minuten helemaal gaar en pureer het met een staafmixer. Voeg eventueel wat van het kookwater toe als de puree te droog wordt.
Hoe lang moet broccoli koken

Broccoli kook je in een paar minuten beetgaar. Op deze manier blijven er meer vitamine behouden en dat is een stuk gezonder!
- Vul een ruime pan met water en een snufje zout en breng het water aan de kook.
- Snij de broccoli in roosjes en was deze in een vergiet. Je kunt de stronk ook eten! Snij deze is kleine stukjes en kook ze mee of verwerk ze in een soep.
- Doe de roosjes in het kokende water en kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voor zachtere broccoli kook je de roosjes 1-2 minuten langer. Je kunt met een vork in de broccoli prikken om te voelen of ze al gaar zijn.
- Giet het water af en serveer direct.
Hoe lang moet broccoli stomen
Om nog meer vitamines en kleur te behouden kun je broccoli net als sperziebonen ook stomen.
- Snij de broccoli in roosjes en doe een laagje water in een pan.
- Doe de roosjes in een stoommandje en leg deze in de pan.
- Breng het water aan de kook en laat het zo 5-6 stomen tot de broccoli gaar is. Zorg er voor dat er altijd een laagje water in de pan zit.
- Haal de roosjes uit het stoommandje en serveer direct.
Benodigdheden
- Voor het koken heb je en ruime pan en eventueel een stoommandje nodig.
- Een scherpmesje en een vergiet om de groente schoon te maken.
Bewaar tips
Koelkast: in de koelkast kun je het ongeveer 2-3 dagen bewaren. Warm het op in de magnetron of langzaam met een beetje water in een pan.
Vriezer: het is het lekkerst als je het meteen serveert, maar je kunt het ook invriezen. De gegaarde broccoli blijft dan ongeveer 3 maanden goed, maar de kwaliteit gaat dan wel sterk achteruit.
Meer lekkere groente recepten

Broccoli koken
Broccoli koken is helemaal niet moeilijk en snel gedaan. Deze gezonde groente is perfect voor het maken van soep en voor pasta of roerbakken.
Ingrediënten
- 800 gram broccoli
Bereidingswijze
Broccoli koken
- Vul een ruime pan met water en een snufje zout en breng het water aan de kook.
- Snij de broccoli in roosjes en was deze in een vergiet. Je kunt de stronk ook eten! Snij deze is kleine stukjes en kook ze mee of verwerk ze in een soep.
- Doe de roosjes in het kokende water en kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voor zachtere broccoli kook je de roosjes 1-2 minuten langer. Je kunt met een vork in de broccoli prikken om te voelen of ze al gaar zijn.
- Giet het water af en serveer direct.
Broccoli stomen
- Snij de broccoli in roosjes en doe een laagje water in een pan.
- Doe de roosjes in een stoommandje en leg deze in de pan.
- Breng het water aan de kook en laat het zo 5-6 stomen tot de broccoli gaar is. Zorg er voor dat er altijd een laagje water in de pan zit.
- Haal de roosjes uit het stoommandje en serveer direct.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 68Totale hoeveelheid vet: 0.7gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 66mgKoolhydraten: 13.3gVezels: 5.2gSuiker: 3.4gEitwit: 5.6g
Laat een reactie achter!