Vis taco's zijn snel klaar en perfect voor de zomer. Je maakt dit taco recept met kabeljauw en je maakt ze af met zelfgemaakte tomaten salsa en een heerlijke yoghurt saus.

Deze vis taco's eet je met een kleine tortilla en dus niet met een harde schelp. De harde schelpen zijn best lekker, maar horen niet echt thuis in de Mexicaanse keuken.
Ik koop ze meestal kant-en-klaar in de supermarkt, maar zelf tortilla's maken is ook helemaal niet moeilijk!
Ingrediënten
Vis - eigenlijk kun je elke soort gebruiken, maar ik vind kabeljauwfilet het lekkerst.
Tortilla's - ik gebruik altijd mini tortilla's als ik taco's maak. Je kunt natuurlijk ook harde taco schelpen gebruiken.
De mini tortilla's kun je voor het serveren even opwarmen in een droge koekenpan. Zo worden ze ook wat zachter waardoor je ze makkelijker kunt vouwen.
Limoen - limoen geeft een lekkere fris zure smaak aan de saus en de taco's.
Door ook een beetje rasp aan de saus toe te voegen krijgt het nog wat extra citrus smaak!
Hou je niet zo van limoen? Je kunt het ook vervangen door een citroen.
Yoghurt - door yoghurt te gebruiken in plaats van mayonaise maak je deze taco's extra gezond.
Griekse yoghurt is net wat dikker dan gewone yoghurt en daarom raad ik die aan, maar voor de smaak maakt het eigenlijk niet uit.
Zure room - in de saus gaat een beetje zure room. Dit zorgt voor een frisse romige smaak.
Dit is optioneel, maar wel heel erg lekker!
Salsa - de allerlekkerste tomaten salsa maak je natuurlijk zelf. Het klink misschien ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet!
Zorg er wel voor dat je tomaten goed rijp zijn want dan hebben ze de meeste smaak.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereidingswijze
De bereiding van deze vis taco's bestaat uit een paar onderdelen.
Het belangrijkste is natuurlijk de kabeljauw bakken, maar ik vind het ook erg lekker om mijn eigen sausjes en toppings te maken.
Die kun je trouwens heel goed al een dag van tevoren maken!
Als de sausjes klaar zijn en de vis gebakken is kun je de wraps opwarmen en de taco's in elkaar zetten.
De beste taco toppings
Een taco is natuurlijk niet af zonder een paar overheerlijke toppings. Je kunt er natuurlijk wat sla en laas op doen, maar probeer ook eens een van deze:
- Rode kool
- Zelfgemaakte salsa
- Taco saus
- Knoflooksaus
- Maïs en bonen
- Paprika
- Zure room
Benodigdheden
Voor dit recept heb je een koekenpan, wat schaaltjes en een spatel nodig. Een brede visspatel is vooral fijn omdat je vis dan niet meteen uit elkaar valt tijdens het omkeren.
Verder is het natuurlijk altijd leuk om de sausjes in gezellige schaaltjes te serveren.
Bewaar tips
Fish taco's kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik had wel aan om ze pas zo laat mogelijk in elkaar te zetten.
Opwarmen gaat het beste in de oven op 180 °C of in de magnetron.
Meer recepten met vis
Recept
Vis taco's met yoghurt limoensaus
Vis taco's zijn snel klaar en perfect voor de zomer. Je maakt dit taco recept met kabeljauw en je maakt ze af met zelfgemaakte tomaten salsa en een heerlijke yoghurt saus.
Ingrediënten
Voor de taco's
- 400 gram witte vis
- 8 mini tortillas
- 4 eetlepels olie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel zout
Voor de yoghurtsaus
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 60 gram zure room
- Het sap en de rasp van 1 limoen
- Peper en zout naar smaak
- 2 theelepels sriracha
- 1 theelepel oregano
Voor de tomatensalsa
- 4 tomaten
- 1 kleine rode ui
- ½ groene paprika
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ rode peper
- ½ bosje verse koriander
Bereidingswijze
- Doe 4 eetlepels olie samen met het paprikapoeder, chili poeder, komijn en wat zout in een ondiepe schaal en roer het door elkaar.
- Leg de vis in de marinade en laat het ongeveer een kwartier marineren. Zorg dat de vis helemaal bedekt is met de marinade!
- Snij ondertussen de ingrediënten voor de salsa fijn en roer ze in een scheeltje door elkaar.
- Maak ook alvast de yoghurtsaus door alle ingrediënten in een kom te mengen. Bewaar de salsa en de yoghurtsaus in de koelkast tot de vis klaar is.
- Zet een ruime koekenpan op het vuur en laat hem goed warm worden.
- Leg de vis er in en bak deze om en om goed gaar tot hij uit elkaar valt. Hoe lang dit duurt hangt af van de grootte en de dikte van je vis. Kijk voor de baktijd op de verpakking of vraag om advies aan je visboer.
- Zodra de vis gaar is kun je de tortilla's opwarmen.
- Verdeel de vis over de tortilla's en schep in elke taco een beetje salsa en yoghurtsaus. Sprenkel er eventueel nog wat limoensap over en voeg nog wat extra toppings toe zoals in reepjes gesneden kool of sla.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 457Totale hoeveelheid vet: 10gVerzadigd vet: 4gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 6gCholesterol: 13mgNatrium: 686mgKoolhydraten: 70gVezels: 4gSuiker: 15gEitwit: 20g
Laat een reactie achter!