Kabeljauw bakken is helemaal niet moeilijk en een snelle manier om vis op tafel te zetten. Serveer met aardappelen en groente voor een complete maaltijd.

Kabeljauw is een zachte witte vis met een vrij neutrale smaak. Omdat de vis zo'n milde smaak heeft kun je hen heel makkelijk in gerechten verwerken.
Het wordt ook vaak gebruikt voor het maken van vissticks, lekkerbekjes of andere gepaneerde vis uit de supermarkt.
Waar moet je op letten als je kabeljauw koopt?
Voor je begint met het bakken van de vis wil je er natuurlijk zeker van zijn dat het niet bedorven is let daarom op de volgende punten.
Geur. Verse vis hoort niet te stinken. Je ruikt de vis wel maar het mag niet erg sterk of vies ruiken.
Textuur. Ondanks dat witte vissoorten snel uit elkaar vallen tijdens het bakken is het belangrijk dat de rauwe vis stevig en mooi wit is.
Als je een hele vis bij de visboer koopt let er dan goed op dat de schubben goed gesloten zijn.
Het is ook een goed idee om even naar de ogen te kijken. Zijn ze dof of ingevallen? Dan is de vis al wat ouder en kun je beter nog even verder kijken.
Net als bij voorverpakte vis is het belangrijk dat het vlees stevig is. Dit kun je testen door met je vingers even op de vis te drukken. Als de vis echt vers is veert het vlees meteen terug en laat het niet of nauwelijks een afdruk achter.
Benodigdheden
Om kabeljauw te bakken heb je een visspatel nodig. Deze zijn wat groter en dit is vooral handig omdat witte vis erg teer is en snel uit elkaar valt.
Je hebt ook een ruime koekenpan nodig om de vis in te bakken.
Bewaar tips
Verse vis kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Kijk goed op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum.
Wil je het langer bewaren kun je de kabeljauw beter invriezen. Goed verpakt blijft de vis ongeveer 3 maanden goed.
Laat de vis voor gebruik helemaal in de koelkast ontdooien en warm het op in een koekenpan op middelhoog vuur.
Meer makkelijke vis recepten
Recept

Kabeljauw bakken
Kabeljauw bakken is helemaal niet moeilijk en een snelle manier om vis op tafel te zetten. Serveer met aardappelen en groente voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
- 150 gram verse kabeljauw
- 2 eetlepels olie of vloeibare margarine
Bereidingswijze
Haal de kabeljauw ongeveer 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
- Verhit de olie of boter in een koekenpan.
- Leg de vis in de hete olie en bak het ongeveer 3-4 minuten zonder te verplaatsen.
- Draai de vis voorzichtig om en bak ook deze kant ongeveer 3-4 minuten. De totale baktijd hangt af van de dikte van de vis dus kijk goed of de vis al gaar is voor je hem uit de pan haalt.
- Haal de vis voorzichtig uit de pan en serveer meteen.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 2 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 51Totale hoeveelheid vet: 6gVerzadigd vet: 1gTransvet: 1gOnverzadigd vet: 4gCholesterol: 0mgNatrium: 0mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!