Ga terug
+ servings

Ketjap kip

Met dit recept voor ketjap kip zet je in minder dan een half uur een heerlijk gerecht op tafel. Serveer de kip met wat sperziebonen en rijst om je maaltijd helemaal af te maken.
Recept afdrukken
een close up van kip met ketjap saus en rijst
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel gemalen koriander

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de specerijen en de sambal toe en bak deze een minuutje mee.
  • Schep de kipblokjes in de pan en bak ze tot ze gaar zijn.
  • Als de kipblokjes gaar schijn voeg je de ketjap toe en laat je het een paar minuten zachtjes indikken.
  • Breng de ketjap kip op smaak met wat peper en zout en serveer met wat gekookte rijst en sperziebonen.

Notities

Als je de saus iets te dun vind kun je een beetje maizena toevoegen! Meng hiervoor 1 eetlepel maizena met een beetje water en voeg dit samen met de ketjap toe.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 111kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 16g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.5g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvetten: 0.01g | Cholesterol: 48mg | Natrium/Zout: 132mg | Kalium: 337mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g | Vitamine A: 27IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 18mg | Ijzer: 1mg
Porties: 4 porties
calorieën: 111kcal
Auteur: Maayke