Met dit recept voor ketjap kip zet je in minder dan een half uur een heerlijk gerecht op tafel. Serveer de kip met wat sperziebonen en rijst om je maaltijd helemaal af te maken.

Omdat dit recept zo snel op tafel staat is het hier vooral favoriet op drukke doordeweekse avonden.
Zorg dan wel dat je begint met het koken van de rijst en de sperziebonen zodat je als dat in de pan zit de kip kunt bakken.
Het is ook erg lekker om er wat zoetzure komkommer of ingelegde rode ui bij te serveren.
Kip marineren
Het hoeft niet maar als je de kipfilet extra smaak wilt geven kun je de blokjes even marineren.
Hier kun je bijvoorbeeld mijn kip ketjap marinade voor gebruiken of roer een paar eetlepels ketjap en wat olie door de kipblokjes.
Dit gerecht is ook erg lekker bij Surinaamse bami of nasi!
Ingrediënten
Kip - ik gebruik het liefst kipfilet als ik dit recept maak. Kipfilet kun je namelijk makkelijk in mooie blokjes snijden.
Je kunt ook kippendijfilet gebruiken. Hier zit meer smaak aan en het is meestal ook een stuk goedkoper!
Ketjap - het maakt niet echt uit welke ketjap je gebruikt. Ik gebruik meestal een combinatie van zoete en zoute ketjap.
Omdat het de belangrijkste smaakmaker is is het slim om de soort te gebruiken die je zelf het lekkerst vindt.
Specerijen - de specerijen zorgen samen met de sambal voor een lekkere kruidige smaak.
Benodigdheden
Om dit recept te kunnen maken heb je een ruime koekenpan nodig. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is om alle kipblokjes genoeg ruimte te geven.
Bewaar tips
Ketjap kip kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Langer kan ook, maar dan raad ik je aan om de kip in te vriezen.
In de vriezer kun je dit gerecht ongeveer die maanden bewaren daarna gaat de kwaliteit van de kip snel achteruit.
Haal de kip ruim van tevoren uit de vriezer en laat het langzaam in de koelkast ontdooien.
Opwarmen gaat het beste in een pan of in de magnetron.
Meer lekkere kip gerechten

Ketjap kip
Met dit recept voor ketjap kip zet je in minder dan een half uur een heerlijk gerecht op tafel. Serveer de kip met wat sperziebonen en rijst om je maaltijd helemaal af te maken.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 8 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel honing
- ½ theelepel gemalen koriander
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de specerijen en de sambal toe en bak deze een minuutje mee.
- Schep de kipblokjes in de pan en bak ze tot ze gaar zijn.
- Als de kipblokjes gaar schijn voeg je de ketjap toe en laat je het een paar minuten zachtjes indikken.
- Breng de ketjap kip op smaak met wat peper en zout en serveer met wat gekookte rijst en sperziebonen.
Opmerkingen
Als je de saus iets te dun vind kun je een beetje maizena toevoegen! Meng hiervoor 1 eetlepel maizena met een beetje water en voeg dit samen met de ketjap toe.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 0Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 25mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Lisa zegt
Super leuk recept ga dit zeker een keer proberen te maken ben dol op ketjap gerechten 🙂
Maayke zegt
Hoi Lisa! Goed plan ;-). Laat je me weten hoe je het vond?