Dit romige kip Boursin recept is een makkelijk gerecht perfect voor een drukke doordeweekse dag. Serveer de kip met wat aardappelpuree en een lekkere salade om je maaltijd helemaal af te maken.

Kip Boursin is een smaakvol en gemakkelijk te maken gerecht dat sappige kippenborsten combineert met de rijke, romige smaak van Boursin.
Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maakt u een heerlijke en bevredigende maaltijd die perfect is voor elke gelegenheid.
Ingredienten
Kip - ik gebruik altijd kipfilet als ik dit recept maak. Je kunt de kipfilet ook vervangen door kippendijfilet.
Dit is zeker net zo lekker maar vaak een stuk goedkoper!
Boursin - Boursin is de belangrijkste smaakmaker van dit gerecht. In dit recept ga ik uit van knoflook en tuinkruiden Boursin, maar probeer ook eens een andere smaak zoals zwarte peper.
Als je gek bent op recepten met Boursin moet je ook zeker even kijken bij mijn recept voor pasta met Boursin!
Boter - boter zorgt voor een lekkere romige smaak. Je kunt de boter ook vervangen door een plantaardige variant of margarine.
Benodigdheden
Om deze Boursin kip te maken heb je een koekenpan en een maatbeker nodig.
Bewaar tips
Kip met Boursin is het allerlekkerst als het net gebakken is, maar je kunt het goed afgedekt ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren.
Dit gerecht is minder geschikt om in te vriezen omdat de saus makkelijk schift tijdens het opwarmen, maar het kan wel. In de vriezer blijft de kip ongeveer drie maanden goed.
Laat de kip voor het serveren langzaam ontdooien in de koelkast en warm het op in een koekenpan of in de magnetron.
Meer lekkere kip recepten
Recept
Romige Boursin kip
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 150 gram Boursin
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 ml kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 2 eetlepels olie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de kipfilet met wat peper en zout.
- Voeg de gekruide kip toe aan de koekenpan en bak deze aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-5 minuten per kant. Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn.
- Schep de kip uit de pan en hou ze even apart. Voeg wat extra olie toe aan de pan als deze droog lijkt. Kook de ui glazig en voeg de bouillon en de Boursin toe.
- Roer tot alles gemend is, en je een gladde saus hebt. Laat een paar minuten sudderen tot de saus dikker wordt, voordat je de kip toevoegt.
- Doe de kip terug in de pan en laat nog 2 minuten sudderen.
- Serveer je Boursin kip warm met je favoriete bijgerechten, zoals geroosterde groenten of rijst.
Laat een reactie achter!