Bami met kip is een kruidig hoofdgerecht dat snel op tafel staat. Precies daarom is dit gerecht perfect voor een drukke doordeweekse dag!

De inspiratie voor deze bami met kip en groente komt van de blog van Elisabeth. Zij heeft een heerlijk recept voor kip met bami waar ik dit recept op heb gebaseerd.
Op haar blog vind je naast het recept voor bami ook veel recepten voor de air fryer!
Ingredienten
Kip - ik gebruik eigenlijk altijd kipfilet als ik gerechten met kip maak. Dit vind ik zelf lekkerder en je kunt het makkelijk in kleine blokjes snijden.
Kippendijfilet kan natuurlijk ook! Hier zit nog meer smaak aan en het is een stuk goedkoper.
Dat maakt het gerecht ook meteen budget vriendelijk.
Bami - je kunt voor dit recept natuurlijk mie nestjes gebruiken, maar spaghetti werkt ook goed.
Olie - gebruik een neutrale olie zoals zonnebloemolie om dit recept te maken om te voorkomen dat de smaak overheerst. Olijfolie is niet geschikt.
Ketjap - als ik deze bami met kip maak gebruik ik het liefst een mix van zoete en zoute ketjap.
Dat hoeft natuurlijk niet! Gebruik vooral de smaak die jij zelf het lekkerst vind.
Voor de echte ketjap liefhebbers heb ik ook een recept voor Surinaamse bami, ketjap kip en Surinaamse nasi!
Specerijen - de meeste smaak komt natuurlijk van de specerijen die in het recept staan. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan kun je ook kant-en-klare bami kruiden gebruiken!
Benodigdheden
Om dit recept maken heb je een ruime hapjespan of koekenpan en een grote pan voor de bami nodig.
Bewaar tips
Deze bami met kip kun je goed afgedekt ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Langer kan ook maar vries het dan even in!
In de vriezer blijft het ongeveer zes maanden goed.
Haal de bami ruim van tevoren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
Opwarmen gaat het beste in een pan of in de magnetron.
Als je bami wat te droog is geworden kun je een beetje water toevoegen.
Meer makkelijke hoofdgerechten
Recept
Bami met kip
Bami met kip is een kruidig hoofdgerecht dat snel op tafel staat. Precies daarom is dit gerecht perfect voor een drukke doordeweekse dag!
Ingrediënten
- 250 gram mie or spaghetti
- 1 eetlepel olie
- 300 gram kipfilet
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 4 eetlepels ketjap
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel citroengras
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel gemalen koriander
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook in een ruime pan met water de moe of spaghetti gaar en laat het goed uitlekken.
- Snipper de ondertussen de ui fijn, pers de knoflook uit en snij de courgette de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Doe de courgette blokjes bij de uien en bak het mee tot ze wat zachter worden.
- Voeg de specerijen toe en bak deze even mee.
- Doe de kip in de pan en bak het geheel tot de kip gaar is. Let er wel op dat de specerijen niet aanbranden!
- Meng de ketjap door de kip en voeg de uitgelekte mie toe.
- Roer het goed door elkaar en breng de bami op smaak met wat peper en zout.
Elisabeth zegt
Wat een heerlijke variatie. Top!!