Deze vegetarische pasta rode pesto is een lekkere snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Dit recept maak je namelijk al in minder dag 30 minuten!

Iedereen kent inmiddels de gewone pasta pesto met basilicum, maar wist je dat je het ook met rode pesto kunt maken?
Door de zongedroogde tomaten geeft deze pesto een heerlijke frisse smaak aan de pasta.
PS. Heb je wat pasta over?? Gebruik het om een heerlijke pastasalade met pesto te maken!
Ingredienten
Pasta - voor de foto heb ik fusilli gebruikt om dit recept te maken, maar je kunt natuurlijk elke pastasoort nemen die je in huis hebt.
Tip: vervang de gewone witte pasta eens door volkoren pasta. Zo krijg je zonder veel moeite toch wat extra vezels en andere gezonde voedingsstoffen binnen!
Rode pesto - in het recept ga ik uit van zelfgemaakte rode pesto, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare pesto uit de supermarkt gebruiken.
Feta - de frisse smaak van de feta is een heerlijke tegenhanger voor de romige pesto.
In de supermarkt kom je deze kaas trouwens ook onder de naam witte kaas tegen.
Hou je niet zo van feta? Verdeel er dan wat mozzarella, Parmezaanse kaas of hüttenkäse over.
Wat serveer je bij pasta met rode pesto?
Om de pasta met rode pesto om te toveren tot een complete maaltijd heb je natuurlijk wel wat groente en vlees of vleesvervanger nodig. Ik serveer er vaak de volgende gerechten bij.
- Frisse salades zoals spitskoolsalade of een salade caprese zijn een perfecte combinatie met de romige pasta.
- Ik vind het erg lekker om er gebakken kipfilet bij te serveren. Je kunt de kip eventueel ook kruiden met Italiaanse kruiden of serveer er kipsouvlaki bij!
- Een vlees vervanger doet het ook altijd goed.
Benodigdheden
Om dit recept te maken heb je een ruime koekenpan of hapjespan, een pan om de pasta in te koken en een keukenmachine of een staafmixer met hakmolentje nodig.
Bewaren en opwarmen
Pasta rode pesto kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je het in een goed afsluitbaar bakje bewaart om te voorkomen dat de pasta uitdroogt.
Invriezen kan ook!
In de vriezer blijft het ongeveer zes maanden goed.
Laat de pasta voor het serveren in de koelkast ontdooien en warm het op in de magnetron of in een pan op het fornuis.
Als de pasta toch wat droog is geworden kun je er tijdens het opwarmen een klein beetje water aan toevoegen.
Deze rode pesto pasta is koud trouwens ook erg lekker! Ideaal dus om restjes voor de lunch mee te nemen naar je werk of school!
Meer makkelijke pasta recepten
Recept
Pasta rode pesto
Deze vegetarische pasta rode pesto is een lekkere snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Dit recept maak je namelijk al in minder dag 30 minuten!
Ingrediënten
- 500 gram pasta
- 1 ui
- 2 knoflook
- 100 gram feta
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de rode pesto
- 150 gram zongedroogde tomaten op olie
- 40 gram pijnboompitten
- 50 gram geroosterde paprika
- 1 teentje knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de pasta al dente. Kijk voor de kooktijd op de verpakking van de pasta.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of hakmolentje en maal alles tot de pesto de gewenste dikte heeft.
- Giet de pasta af en laat het goed uitlekken.
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Verwarm in een ruime koekenpan de olie en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de pesto en de pasta toe en roer het goed door elkaar tot alle pasta een laagje pesto heeft.
- Schep de pasta rode pesto over de borden en verdeel er de feta over.
Laat een reactie achter!