Rucola stamppot is een lekker zomerse stamppot vol met groente. Deze stamppot is lekker simpel om te maken en ook nog eens snel klaar!

Ik ben gek op stamppotten en dan vooral op ouderwetse stamppot boerenkool of andijviestamppot.
Deze stamppot met rucola is net zo lekker maar door de sla en zongedroogde tomaten niet alleen heerlijk in de winter maar ook perfect voor het voorjaar.
Ingredienten
Rucola - de rucola geeft de stamppot een frisse nootachtige smaak.
Aardappelen - voor het beste resultaat kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Deze bevatten meer zetmeel en maken de puree extra zacht.
Dit recept is ook perfect om restjes gekookte aardappelen op te maken.
Kaas - zorgt voor extra smaak en maakt de stamppot wat romiger.
Je kunt dit ook weglaten als je liever geen zuivel gebruikt, maar proef dan wel even of er wat zout bij moet.
Boter - boter geeft een lekkere volle smaak aan de stamppot en maakt de puree heerlijk zacht.
Je kunt de boter ook vervangen door een plantaardige variant zoals margarine of een beetje olie.
Zongedroogde tomaten - de zongedroogde tomaten geven het gerecht een lekkere zomerse smaak. Je kunt ook gehalveerde cherry tomaatjes gebruiken!
Melk - om de puree wat smeuïger te maken voeg je een beetje melk toe.
Je kunt door een vega rucola stamppot de melk ook vervangen door wat water of een plantaardige melk.
Benodigdheden
On dit recept te maken heb je een ruime pan en een aardappelstamper nodig.
Bewaar tips
Je kunt deze rucola stamppot ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Als je het langer wilt bewaren kun je het beter invriezen.
In de vriezer blijft het ongeveer drie maanden goed.
Laat de stamppot voor gebruik in de koelkast ontdooien en warm het op in een steelpan op het fornuis of in de magnetron.
Als de puree een beetje te dun is geworden kun je er nog een beetje melk of water bij doen.
Meer lekkere stamppot recepten
Recept
Rucola stamppot
Rucola stamppot is een lekker zomerse stamppot vol met groente. Deze stamppot is lekker simpel om te maken en ook nog eens snel klaar!
Ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen
- 40 gram rucola
- 100 gram zongedroogde tomaten reepjes
- 50 gram geraspte kaas
- 20 gram boter
- Een scheutje melk
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Schil en was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
- Breng in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Hoelang dit duurt hangt af van de grootte van de blokjes dus controleer af en toe even of ze al gaar zijn door er met een vork in te prikken.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper tot een grove puree.
- Voeg de boter, de melk, de zongedroogde tomaten, de kaas en de rucola toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng de rucola stamppot op smaak met wat peper en zout en serveer meteen.
Laat een reactie achter!