Spinazie stamppot is een makkelijke stamppot voor de doordeweekse dag. Dit eenpansgerecht zit vol vitamines en staat in een half uur op tafel.

Stamppot is natuurlijk het ultieme herfst gerecht. Net als snert vult het en zit het bomvol vitamines die je zeker met koud, nat weer goed kunt gebruiken.
Deze spinazie stamppot vind ik persoonlijk ook in de zomer erg lekker!
Ik serveer er dan alleen in plaats van rookworst een ei of wat spekjes bij.
Ingrediënten
Aardappelen - voor de lekkerste stamppot kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken.
Kruimige aardappelen zorgen er voor dat je een zachte puree krijgt.
Er zijn ook stamppot aardappelen te koop, zo weet je zeker dat je de goede koopt.
Spinazie - ik gebruik het liefst baby spinazie als ik dit recept maak. Deze is net even iets zachter en malser dan gewone spinazie.
Je kunt natuurlijk ook gewone of zelfs diepvries spinazie gebruiken als je wilt.
Boter - door een beetje boter toe te voegen maak je dit gerecht extra romig.
Gebruik wel ongezouten boter of margarine of voeg geen extra zout aan het recept toe anders wordt het snel te zout.
Melk - als de aardappelen te droog worden of als je hem extra romig wilt maken kun je een scheutje melk toevoegen.
Voor een vegan stamppot vervang je deze gewoon door plantaardige melk.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!

Benodigdheden
Om dit recept te maken heb je een ruime pan nodig om de aardappelen in te koken.
Het is handig om een aardappelstamper te gebruiken bij het maken van de spinazie stamppot
Bewaar tips
Spinazie stamppot blijft afgedekt in de koelkast ongeveer 3 dagen goed.
Ik raad het niet aan om dit gerecht in te vriezen.
Opwarmen gaat heel makkelijk in een pan op het fornuis of in de magnetron.
Je kunt eventueel een beetje water of melk toevoegen als de stamppot te droog is geworden.
Meer Hollandse stamppot recepten

Spinazie stamppot
Spinazie stamppot is een makkelijke stamppot voor de doordeweekse dag. Dit eenpansgerecht zit vol vitamines en staat in een half uur op tafel.
Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen
- 400 gram spinazie
- 1 eetlepel boter
- Een scheutje melk
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken. Spoel ze af en doe ze samen met wat water in een ruime pan. Voeg genoeg water toe tot de aardappelen ruim onder water staan.
- Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Je weet dat je aardappelen gaar zijn als je er makkelijk in kunt prikken.
- Giet de aardappelen af en voeg de spinazie, boter en eventueel een scheutje melk toe.
- Stamp alles tot het goed gemengd is en verwarm de spinazie stamppot nog even tot de spinazie wat geslonken is en je stamppot de gewenste structuur heeft.
- Breng op smaak met wat peper en zout en serveer met een ei, rookworst of wat gebakken spekjes.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 44Hoeveelheid per portie: Calorieën: 186Totale hoeveelheid vet: 3.5gVerzadigd vet: 2gCholesterol: 8mgNatrium: 111mgKoolhydraten: 35gVezels: 7gSuiker: 3gEitwit: 6.3g
Laat een reactie achter!