Ga terug
+ servings

Koffie panna cotta

Koffie panna cotta is een makkelijk dessert van slagroom, gelatine en suiker. Dit nagerecht is snel klaar en hoeft daarna alleen nog maar op te stijven in de koelkast!
Recept afdrukken
een close up van panna cotta met koffie
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Extra tijd:4 uur
Totale tijd:4 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 120 ml sterke koffie
  • 120 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 blaadjes gelatine

Voor de koffie siroop

  • 100 ml sterke koffie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel koffielikeur *optioneel

Instructies

  • Doe de slagroom samen met de melk, de koffie en 2 eetlepels suiker in een steelpan en verwarm het op middelhoog vuur tot het begint te koken.
  • Laat ondertussen de gelatine in wat koud water weken.
  • Zet zodra er aan de rand van de pan belletjes verschijnen het vuur uit.
  • Laat het iets afkoelen en die de gelatine in de warme room.
  • Roer het even goed door tot de gelatine is opgelost en je een egale massa hebt
  • Giet de warme room in de schaaltjes en laat de panna cotta minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

De koffie siroop

  • Doe 120 ml en 2 eetlepels suiker in een steelpan. Als je koffielikeur wilt toevoegen doe je dat ook in de steelpan.
  • Verwarm de koffie tot de suiker is opgelost en laat de siroop helemaal afkoelen.
  • Schep een beetje van de afgekoelde koffie siroop in elk schaaltje.
  • Zet de schaaltjes nog even in de koelkast of serveer ze meteen.

Voedingswaarde

Calorieën: 286kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 7g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 89mg | Natrium/Zout: 40mg | Suiker: 11g
Porties: 4 porties
calorieën: 286kcal
Auteur: Maayke