Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koffie panna cotta
Koffie panna cotta is een makkelijk dessert van slagroom, gelatine en suiker. Dit nagerecht is snel klaar en hoeft daarna alleen nog maar op te stijven in de koelkast!
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Extra tijd:
4
uur
uur
Totale tijd:
4
uur
uur
15
minuten
min
Ingrediënten
250
ml
slagroom
120
ml
sterke koffie
120
ml
melk
2
eetlepels
suiker
4
blaadjes gelatine
Voor de koffie siroop
100
ml
sterke koffie
1
eetlepel
suiker
1
eetlepel
koffielikeur *optioneel
Instructies
Doe de slagroom samen met de melk, de koffie en 2 eetlepels suiker in een steelpan en verwarm het op middelhoog vuur tot het begint te koken.
Laat ondertussen de gelatine in wat koud water weken.
Zet zodra er aan de rand van de pan belletjes verschijnen het vuur uit.
Laat het iets afkoelen en die de gelatine in de warme room.
Roer het even goed door tot de gelatine is opgelost en je een egale massa hebt
Giet de warme room in de schaaltjes en laat de panna cotta minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
De koffie siroop
Doe 120 ml en 2 eetlepels suiker in een steelpan. Als je koffielikeur wilt toevoegen doe je dat ook in de steelpan.
Verwarm de koffie tot de suiker is opgelost en laat de siroop helemaal afkoelen.
Schep een beetje van de afgekoelde koffie siroop in elk schaaltje.
Zet de schaaltjes nog even in de koelkast of serveer ze meteen.
Voedingswaarde
Calorieën:
286
kcal
|
Koolhydraten:
12
g
|
Eiwitten:
7
g
|
Vet:
24
g
|
Verzadigd vet:
15
g
|
Cholesterol:
89
mg
|
Natrium/Zout:
40
mg
|
Suiker:
11
g
Porties:
4
porties
calorieën:
286
kcal
Auteur:
Maayke