Ga terug
+ servings

Mini pannenkoeken

Deze mini pannenkoeken zijn zo klaar en erg lekker als ontbijt. Om je ontbijt helemaal af te maken serveer je ze natuurlijk met vers fruit en honing.
Recept afdrukken
mini pannenkoeken van boven
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:3 minuten
Totale tijd:8 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer het goed door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe en roer ze even door het bloemmengsel. Het geeft niet als er nog een paar klontjes in je beslag zitten die gaan er uit tijdens het bakken.
  • Verhit een koekenpan en schep er kleine hoopjes belag in. Ik schep ongeveer 2 theelepels per pannenkoekje in de pan.
  • Bak ze tot ze onderkant goudbruin is, dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Keer de pannenkoekjes om als de bovenkant droog wordt en er luchtbelletjes ontstaan en bak de andere kant tot ook die mooi goudbruin is.
  • Schep ze uit de pan en herhaal met het overgebleven beslag.

Voedingswaarde

Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 11g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvetten: 0.03g | Cholesterol: 49mg | Natrium/Zout: 143mg | Kalium: 173mg | Vezels: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 162IU | Calcium: 110mg | Ijzer: 4mg
Porties: 4 porties
calorieën: 327kcal
Auteur: Maayke